Η προοπτική εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην Αθήνα και το ενδεχόμενο να υπάρχει έως την Κυριακή νέα κυβέρνηση και στην Ιταλία φέρνει αλλαγή σκηνικού στις αγορές της Ευρώπης, σύμφωνα με δημοσίευμα στο protothema.gr, καθώς ο γερμανικός δείκτης γύρισε στο +1,4% ενώ κέρδη 1,2% εμφανίζει και το Παρίσι.

Οριακά κέρδη καταγράφει και το Λονδίνο, ενώ κερδίζει έδαφος και το ευρώ που κινείται κοντά στα 1,36 δολάρια.

Σε θετική τροχιά παραμένει η Αθήνα, και παρά τον περιορισμό των κερδών, η δυναμική από τον ορισμό του νέου πρωθυπουργού δημιουργεί προσδοκίες, όχι μόνο για το χρηματιστήριο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Εξάλλου, το γύρισμα στην αγορά δίνει την ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις.

Στις 787 μονάδες διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης σημειώνοντας άνοδο 2,34%. Κέρδη 9,85% για την Εθνική στα 2,24 ευρώ. Άνοδος 17% για το Ταυχδρομικό- του οποίου η άνοδος την τελευταία εβδομάδα πιθανότατα να κρύβει είδηση. Πάνω από 6% τα κέρδη στην Τράπεζα Πειραιώς και 9% για την Alpha Bank.

Την ίδια ώρα, καταγράφεται μικρή αποκλιμάκωση στο ιταλικό spread, το οποίο πάντως εξακολουθεί να παραπέμπει σε κόστος δανεισμού πάνω από 7% για την ιταλική οικονομία, η οποία έχει σήμεα και έκδοση εντόκων γραμματίων.

Όλα αυτά, όταν στο ξεκίνημα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχαναν έως και 1,5%, ενώ νωρίτερα το Τόκιο είχε πέσει κατά 3% σχεδόν, το Χονγκ Κονγκ κατά περισσότερο από 5%, ενώ με απώλειες περί το 2,3% είχε κλείσει το Σίδνεϊ.

Η άνοδος ενισχύεται στην Αθήνα, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τις 790 μονάδες και τα κέρδη να φτάνουν τα 3% και πλέον.

Κέρδη 11,63% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,26 ευρώ. Κέρδη 10% για την Alpha Bank. Άνοδος 7,26% για την Eurobank. Υπεραπόδοση 16% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Κέρδη 4% για τις κυπριακές τράπεζες. Άνοδος 4,59% για τον Μυτιληναίος. Πάνω από 1% η άνοδος για Μυτιληναίο και jumbo.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook