Άραβας τρομοκράτης βρίσκεται στην Ελλάδα αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Η εφημερίδα προσθέτει ότι πρόκειται για τον Γκαλέμπ Ταλέμπ, ο οποίος είναι μέλος της οργάνωσης Φατάχ Αλ Ισλάμ και ο οποίος ετοιμάζει επίθεση είτε στην Ελλάδα, είτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Μιλάνου, ο συγκεκριμένος νεαρός τρομοκράτης είναι μέλος της λιβανέζικης οργάνωσης Φατάχ Αλ Ισλάμ, η οποία θεωρείται πολύ κοντινή στην Αλ Κάιντα και τονίζει ότι έχει «υπό τις εντολές του», σειρά εξτρεμιστών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Corriere della Sera αναφέρει ότι ο Ταλέμπ έφτασε στην Ελλάδα το 2009 και ότι έχει διευκολύνει την είσοδο στην Ευρώπη, μελών της οργάνωσής του, προερχόμενων από τον Λίβανο, στους οποίους πρόσφερε χρήματα, πλαστά έγγραφα και διεύρυνε το δίκτυο επαφών του.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι μεταξύ των συνεργατών του βρίσκονται και δύο Λιβανέζοι τρομοκράτες, που είχαν τοποθετήσει βόμβα σε τρένο στη Γερμανία, το 2006. Η έκρηξή της αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

Κατά το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, η τρομοκρατική οργάνωση «Φατάχ Αλ Ισλάμ» στρατολογεί τα μέλη της στη Συρία, την Υεμένη, τις χώρες του Περσικού Κόλπου και την Παλαιστίνη.

Η μέθοδος, που ακολουθεί, είναι εκείνη της Αλ Κάιντα και έως τώρα θεωρούσε κύριο στόχο της, τις δυνάμεις του ΟΗΕ στον Λίβανο. Επειδή, εσχάτως, οι επικεφαλής της οργάνωσης μπήκαν στο στόχαστρο των υπηρεσιών δίωξης στη χώρα δράσης τους, αποφάσισαν να υιοθετήσουν τη μέθοδο της «διασποράς των μελών».

Πριν από τον Γκαλέμπ Ταλέμπ, σημείο αναφοράς της «Φατάχ Αλ Ισλάμ» στην Αθήνα -σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου- ήταν ο Μοχάμαντ Μούσα, ο οποίος, όμως, «αντικαταστάθηκε» από τον Ταλέμπ το 2009.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είπαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα».

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ