Απόγνωση, οργή, αγανάκτηση είναι οι τρείς λέξεις που χαρακτηρίζουν τα συναισθήματα των πολιτών οι οποίοι πηγαίνουν στην ΔΕΗ, είτε για να πληρώσουν τους «φουσκωμένους» από το χαράτσι των ακινήτων, λογαριασμούς, είτε για να ρωτήσουν για το χρονικό περιθώριο που έχουν πριν τους κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Παράλληλα τρέχουν απο τους Δήμους, στις Εφορίες και απο εκεί στα γραφεία της ΔΕΗ, είτε σε μιαν απέπλιδα προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη, είτε για να βγάλουν μιαν άκρη στο αλαλούμ με τις εξαιρέσεις απο την καταβολή του τέλους στα ακίνητά.

Όμως κοινή συνισταμένη σε κάθε περίπτωση είναι η απόγνωση εξ αιτίας του πρωτοφανούς συνδυασμού επιβαρύνσεων που επιβάλλονται στους τρείς τελευταίους μήνες του χρόνου: Μειώσεις μισθών και συντάξεων.Ανεργία.Έκτακτη εισφορά στις εφορίες. Χαράτσι στα ακίνητα. Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων.

«Τι να πληρώσουμε» αναρωτιέται ο κ.Ιωάννης Μιχαλάκης για να συνεχίσει,εκφράζοντας ουσιαστικά την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών:

\"\"


«Έχει πεθάνει ο κόσμος. Δεν υπάρχουν λεφτά, συντάξεις κόβονται, οι ηλικιωμένοι πεινάνε….Τι θέλουν να γίνει πλέον. Να μην πληρώσει κανείς το χαράτσι. Μας απειλούν κάθε τόσο με τις δόσεις και τις δόσεις. Ας τις κόψουν τις δόσεις.

Πεθαίνουμε. Καλύτερα στην δραχμή. Τι είναι αυτό, ο λαός να τραβάει αυτά τα βάσανα που τραβάει και αυτοί το μόνο που λένε είναι να σώσουμε την πατρίδα.

Ποια πατρίδα να σώσουμε που ο λαός πεθαίνει…..»

Το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ στα Χανιά, εργατικά σωματεία που ανήκουν στην δύναμη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) αλλά και αγροτικοί και άλλοι σύλλογοι πραγματοποίοησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

\"\"

Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν τους πολίτες που είχαν σχηματίσει ουρές στα ταμεία, να αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι αντιπροτείνοντας την πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ, χωρίς το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω των αυτόματων μηχανών που υπάρχουν στις τράπεζες.

Παράλληλα καλούσαν τους πολίτες να ενωθούν και να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια διακοπής της ηλεκτροδότησης στον γείτονά τους επειδή δεν πλήρωσε το χαράτσι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook