Περισσότεροι από 3.000 έφηβοι από 720 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη πήραν μέρος χθες στον διαγωνισμό νέων μεταφραστών της ΕΕ («Juvenes Translatores»). Οι 17χρονοι μαθητές δοκίμασαν τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες παίρνοντας μια πρώτη γεύση του επαγγέλματος του μεταφραστή.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, οι μαθητές μετέφρασαν ένα κείμενο μίας σελίδας επιλέγοντας μεταξύ των προβλεπόμενων 506 γλωσσικών συνδυασμών από τις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Φέτος, λόγω του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, το θέμα του διαγωνισμού ήταν ο εθελοντισμός.

Οι μεταφραστές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διορθώσουν τα κείμενα και θα επιλέξουν ένα νικητή από κάθε χώρα. Τον Μάρτιο του 2012 οι νικητές θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για να παραλάβουν τα βραβεία τους από την Επίτροπο κ. Βασιλείου.

«Ο διαγωνισμός Juvenes Translatores είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προωθήσουμε την εκμάθηση γλωσσών και να αναδείξουμε το επάγγελμα του μεταφραστή ως ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία για τους νέους», δήλωσε η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπος αρμόδια για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την πολυγλωσσία και τη νεολαία. «Δεδομένου ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες μεταφράζουν προς τη μητρική τους γλώσσα, ο διαγωνισμός υπογραμμίζει, ταυτόχρονα, τη δέσμευσή μας για τη γλωσσική πολυμορφία, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook