Σε τουλάχιστον 116 κλοπές- διαρρήξεις είχαν προβεί τα μέλη του κυκλώματος «Ροζ Πάνθηρες», ενώ οι έρευνες της αστυνομίας, πέραν των 4 ατόμων που συνελήφθησαν χθες, αναζητεί ακόμα δώδεκα, ως εμπλεκόμενα στην σπείρα.

Η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον δύο χρόνια πριν, στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης.

Πρόκειται για κλοπές που έγιναν με ιδιαίτερο τρόπο μεθόδου και δράσης σε κοσμηματοπωλεία και επώνυμα καταστήματα ένδυσης, γνωστής εταιρείας εμπορίας χειροποίητων χαλιών, οπτικών, κινητής τηλεφωνίας κ.λπ. Επίσης προέβαιναν σε κλοπές αυτοκινήτων, καθώς και μοτοσικλετών που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη, μετά από ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της Ηλιούπολης, τέσσερις εξ αυτών, που φέρονται να είναι αρχηγικά μέλη της οργάνωσης,

Πρόκειται για τέσσερις Σέρβους, από τους οποίους τρεις είναι άντρες, ηλικίας 35, 39 και 47 ετών και μία είναι γυναίκα, ηλικίας 34 ετών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο τρόπος δράσης της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός και μεθοδικός. Τα μέλη της έκλεβαν αυτοκίνητα, κυρίως μάρκας AUDI 80 και VW TRANSPORTER, με τα οποία μετέβαιναν πολύ νωρίς το πρωί έξω από καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει και έμπαιναν σε αυτά, είτε τραβώντας με ιμάντες που είχαν δέσει στα κλεμμένα αυτοκίνητα τα ρολά ασφαλείας, είτε προσκρούοντας με τα κλεμμένα αυτοκίνητα στις τζαμαρίες των καταστημάτων. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες που εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Μικρή ποσότητα κοσμημάτων,
• Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα με πέντε (5) φυσίγγια
• Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
• Μικροποσότητα ινδικής κάνναβης
• Διαρρηκτικά εργαλεία
• Μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM
• Κλεμμένα είδη ρουχισμού, κ.λπ.

Σε βάρος του 35χρονου συλληφθέντα έχει εκδοθεί από τις Γερμανικές Αρχές διεθνές ένταλμα σύλληψης για παρόμοια αδικήματα στη Γερμανία

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τις κλοπές.