Τις εκκλησίες είχε βάλει στο μάτι ένας 43χρονος που συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα χθες το πρωί στο δημευτικό διαμέρισμα Αρχοντικό  του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, άγνωστοι δράστες, επιχείρησαν να διαρρήξουν την καθεδρική εκκλησία του «Αγίου Ανδρέα», Οι δράστες όμως δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους,  και ξέφυγαν  πεζοί εγκαταλείποντας ένα  Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Αστυνομικοί του τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, που πήγαν  στο σημείο και κατάσχεσαν το αυτοκίνητο, που άνηκε σε 43χρονο.

Στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί βρήκαν   μία σακούλα με κέρματα, ενώ από την παραπάνω  εκκλησία δεν είχαν αφαιρεθεί αντικείμενα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος στις 27 Νοεμβρίου, από εκκλησία που βρίσκεται στο   Δημοτικό Διαμέρισμα Κάτω Πουλιών Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, αφαίρεσε από το συρτάρι του παγκαριού είκοσι πέντε  ευρώ σε κέρματα και διάφορα τάματα  συνολικής αξίας χιλίων 1.000 ευρώ και στις  30/11/2011, σε εκκλησία που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαχαιράς του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, αφαίρεσε από το συρτάρι του παγκαριού περίπου εβδομήντα  ευρώ σε κέρματα.

Επίσης σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 43χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•ένα  πιστόλι διαμετρήματος 7,65 mm,

•μια  γεμιστήρα,

•τέσσερα  πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 0,32 cal,

•τέσσερις  γεννήτριες,

•πέντε  ξυλοκοπτικά αλυσοπρίονα και

•μία  ηλεκτρογεννήτρια.

Ο 43χρονος, προσήλθε αυθορμήτως, χθες  το μεσημέρι, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου για να καταγγείλει την κλοπή του οχήματός του, όπου και συνελήφθη.

Κατόπιν ταύτισης δακτυλικών αποτυπωμάτων του  43χρονου με αποτύπωμα που είχε βρεθεί σε χώρο εγκλήματος, εξιχνιάστηκε μια επιπλέον κλοπή που έγινε την 15/09/2010, στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Δημοτικού Διαμερίσματος Σελιών του Δήμου Φοίνικα Ρεθύμνου. Ο 43χρονος είχε αφαιρέσει από το Ναό εβδομήντα (70) τάματα πιστών, χρηματικής αξίας 10.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook