Ένα πολύχρονο αίτημα των κατοίκων της περιοχής Γαζίου παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο ανέγερσης του Λυκείου Γαζίου, με προϋπολογισμό 6.081.000,00 ευρώ.

Το νέο σχολικό συγκρότημα, δυναμικότητας 360 μαθητών, θα κατασκευαστεί στην περιοχή Μεγάλος Λάκκος, που βρίσκεται λίγο πριν το Γάζι και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο του 2014.

Βιοκλιματικό κτήριο

Το συγκρότημα, όπως δημοσιεύει η «Νέα Κρήτη» θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 4.600, εκτός εγκεκριμένου σχεδίου.

Θα αποτελείται από δυο κτήρια συνολικού εμβαδού 2.880 τ.μ. Το πρώτο κτήριο, τριών ορόφων, συνολικού εμβαδού 2.200 τ.μ. περίπου, θα εξυπηρετήσει τις εκπαιδευτικές και διοικητικές ανάγκες του σχολείου.

Προβλέπεται να αναπτυχθούν 15 αίθουσες διδασκαλίας, 6 αίθουσες εργαστηρίων, χώροι διοίκησης και χώροι εξυπηρέτησης μαθητών και γονέων. Το δεύτερο κτήριο θα στεγάσει κυρίως τις ανάγκες άθλησης και εκδηλώσεων των μαθητών. Πρόκειται για ένα διώροφο κτήριο συνολικού εμβαδού 650 τ.μ. περίπου. Στον περιβάλλοντα χώρο του λυκείου, πέρα από τις απαραίτητες διαμορφώσεις, προβλέπεται και η κατασκευή δυο υπαίθριων γηπέδων, ενός βόλεϊ και ενός μπάσκετ.

Το λύκειο είναι σχεδιασμένο βάσει πρότυπου κτηριολογικού προγράμματος εγκεκριμένου από το υπουργείο Παιδείας, διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ενώ η μελέτη υπακούει στις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού και εξοικονόμησης ενέργειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook