Σε συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου Χανίων θα προχωρήσουν στις 11 το πρωί της Παρασκευής 18/2 οι κτηνοτρόφοι των Χανίων διαμαρτυρόμενοι για το ότι δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη στο θέμα της επαναλειτουργίας των δημοτικών σφαγείων.

Υπενθυμίζεται πως τα δημοτικά σφαγεία Χανίων έκλεισαν από τις αρχές του έτους σε εφαρμογή σχετικής απόφασης της υφυπ.Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένας Αποστολάκη, καθώς δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είπε σήμερα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων Γιώργος Βενετάκης, \”η γενική συνέλευση των κτηνοτρόφων είχε αποφασίσει να δοθεί μια δεκαήμερη προθεσμία προκειμένου ο δήμος να γνωστοποιήσει το τι θα γίνει. Οι δέκα μέρες πέρασαν και δεν έχει γίνει το παραμικρό\”.

Ο κ.Βενετάκης έκανε λόγο για εμπαιγμό από την δημοτική αρχή και κάλεσε όλους τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό του δημαρχείου επί της οδού Κυδωνίας το πρωί της Παρασκευής ενώ εάν δεν βρεθεί λύση για την επαναλειτουργία των σφαγείων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πιο δυναμικών κινητοποιήσεων.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν από τον δήμο Χανίων να κάνει ότι χρειάζεται προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις έτσι ώστε να δοθεί η άδεια για την επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook