Ο Νορντίν Αμράνι έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλων, κλοπές και άλλες εγκληματικές ενέργειες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Λιέγης.

Το Σεπτέμβριο του 2008 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 58 μηνών, όταν οι αρχές ανακάλυψαν μεγάλο οπλοστάσιο στο σπίτι του.

Ο εισαγγελέας επεσήμανε ότι δεν υπήρξε ποτέ νύξη για ψυχική διαταραχή του, ενώ πρόσθεσε ότι την Τρίτη το πρωί είχε κληθεί από την αστυνομία, αλλά δεν εμφανίστηκε.

Αντίθετα, έφυγε από το σπίτι του στη Λιέγη με ένα σακίδιο, που περιείχε δύο όπλα και αρκετές χειροβομβίδες. Κατευθύνθηκε στην πλατεία Saint-Lambert, όπου βρίσκονταν πολλοί άνθρωποι -μεταξύ τους και παιδιά-, καθώς πραγματοποιούσαν αγορές λόγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Μόλις έφτασε ανέβηκε στην ταράτσα διάσημου αρτοποιείου με την επωνυμία «Le Point Chaud» και έθεσε σε εφαρμογή τον εξοπλισμό του. Πέταξει τρεις χειροβομβίδες στο πλήθος και μετά άρχισε να πυροβολεί.

Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πως ακριβώς πέθανε. Μερικοί μάρτυρες υποστηρίζουν ότι έστρεψε το περίστροφο στον εαυτό του και άλλοι ότι εξερράγη μια χειροβομβίδα πρόωρα.

Το βαν του βρέθηκε στην πλατεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook