Τρεις διαφορετικές ομάδες ιατρών-μελών του Πανεπιστημίου των Ορέων, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Ιωάννη Παλλήκαρη, και σε συνέχεια των ιατρικών-οφθαλμολογικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στις δικαστικές φυλακές Χανίων την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, επισκέφτηκαν την περασμένη Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 12 του μήνα τη φυλακή Αλικαρνασσού Ηρακλείου και εξέτασαν μεγάλο αριθμό κρατουμένων, καθώς και προσωπικού των φυλακών.

Η πρώτη ομάδα ήταν της Ψυχιατρικής, με υπεύθυνο τον καθηγητή Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ν. Παρίτση και τους κ. Θ. Μηλιώτη (ψυχίατρο), κ. Γ. Τσιακίρη (ψυχολόγο) και κ. Κ. Γαρυφαλάκη (συστημική σύμβουλο).

Η δεύτερη ομάδα ήταν της ΩΡΛ, με υπεύθυνο ομάδας τον κ. Εμμ. Προκοπάκη, ΩΡΛ, επιμελητή Α’ ΠΑΓΝΗ, καθώς και τους κ. Ι. Βλαστό (ιατρό ΩΡΛ) και κ. Αν. Ελευθεριάδου-Γκίκα (ιατρό ΩΡΛ).

Η τρίτη ομάδα ήταν της Οφθαλμολογικής Κλινικής & ΒΕΜΜΟ, με υπεύθυνο ομάδας τον αν. καθηγητή Οφθαλμολογίας κ. Μ. Τσιλιμπάρη, και τους κ. Αν. Αναστασάκη (επίκουρο επιμελητή ΠΑΓΝΗ), κ. Εμμ. Καλλιονάκη (ειδικευόμενο οφθαλμίατρο), κ. Αλ. Καραβιτάκη (ειδικευόμενη οφθαλμίατρο), κ. Χρ. Τσίκα (ειδικευόμενη οφθαλμίατρο), κ. Π. Τσόκα (βιολόγο), κ. Β. Μανιαδή (ιατρική φωτογράφο), κ. Ζ. Καψάλα (φοιτήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης), κ. Αν. Νιώτη (νοσηλευτή ΠΑΓΝΗ), και κ. Λ. Τσίχλα (νοσηλεύτρια ΠΑΓΝΗ).

Τις ομάδες των εθελοντών ιατρών των κλινικών του Πανεπιστημίου Κρήτης συνόδευσαν και υποστήριξαν, από την Εκτελεστική Επιτροπή του Πανεπιστημίου των Ορέων, η κ. Βαρβάρα Τερζάκη-Παλλήκαρη, η κ. Τ. Καρπαθιωτάκη, από τη Γραμματεία Πανεπιστημίου των Ορέων, και από την ομάδα των εθελοντών η κ. Στ. Τσακωνίκου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «την απογοήτευση διαδεχόταν η πίστη στον άνθρωπο. Η λύπη ήταν το κυρίαρχο αίσθημα που επικρατούσε στη ματιά των κρατουμένων και συχνά των κρατούντων.

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων θεωρεί χρέος να ευχαριστήσει εξαιρετικά όλο το προσωπικό των φυλακών με το οποίο συνεργάστηκε, και ιδιαίτερα τον αρχιφύλακα κ. Δ. Ντέγκα, το φύλακα κ. Εμμ. Κοζορώνη, τις κυρίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας των φυλακών και το διευθυντή κ. Κων. Μαυραντωνάκη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook