Δεν κρύφτηκε πίσω από τα λόγια του ο Στέργιος λίγο μετά την 3η σερί νίκη της ρεθυμνιώτικης ομάδας (Ερμής, Αρκαδικός, Πανερυθραϊκός) στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2. Ο ΑΓΟΡ, μοιράζεται την 2η θέση πλάι στους Ίκαρους Σερρών και πλέον όλα είναι ανοικτά για το μεγάλο όνειρο της Α1.

Πριν όμως και πέρα απ’ όλα αυτά, ο 46χρονος κόουτς τοποθετήθηκε στο ευαίσθητο θέμα των οικονομικών που ταλανίζει την ομάδα. Ο ίδιος εκφράζει την άποψή του λέγοντας ότι όλα τα προβλήματα λύνονται μέσα από την οικογένεια του ΑΓΟΡ, ενώ ξεκαθάρισε πως το οικονομικό πρόβλημα που μπορεί να βαραίνει κάποιον παίκτη ίσως είναι μεγάλο και δεν ξέρει κανείς πότε θα τον καταβάλλει: «Είναι πάρα πολύ άσχημο πράγμα όλο αυτό να ταλανίζει τους αθλητές συχνά. Γιατί ένας αθλητής ή ένας προπονητής αν αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα κάθε μέρα, αυτό δεν είναι καλό πράγμα. Δεν ξέρεις πότε θα σε καταβάλει. Εάν μουρμουράς και είσαι μεμψίμοιρος, δεν ξέρεις πότε θα σε καταβάλει. Εγώ είμαι της δραστικής άποψης. Αν κάποιος έχει πρόβλημα, ίσως είναι καλύτερα να σταματήσει αν νομίζει πως δεν μπορεί να τα καταφέρει. Εάν κάποιος άλλος έχει πραγματικό πρόβλημα, μπορούμε να το συζητήσουμε όλοι μαζί και μέσα από την οικογένεια να το λύσουμε».

Παράλληλα εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για την αγωνιστική υγεία που βγάζει η ομάδα του στο παρκέ και παραδέχεται ότι δεν περίμενε να είναι τόσο γρήγορη η αναδόμηση του Ρέθυμνο Aegean.: «Έχω την αίσθηση πως η εικόνα που βγάζει η ομάδα, η τόσο μεγάλη αγωνιστική υγεία και η αναδόμηση του ΑΓΟΡ που συζητάγαμε το καλοκαίρι, νομίζω πως έχει επιτευχθεί πολύ γρήγορα. Παρόλα αυτά, αν κάποιος από τους παίκτες, το προπονητικό τιμ, όλο το τιμ νομίζει πως μπορεί να πετάξει κάτι τόσο όμορφο που έχουμε φτιάξει, γιατί θα μας καταβάλουν τα χρήματα είναι σεβαστό. Από την άλλη, είναι και δύσκολο να το πετάξεις. Σε αυτό δεν υπάρχει δικαιολογία, ή το ξεπερνάς και παίζεις για την οικογένεια, για την ομάδα, ή δεν το ξεπερνάς γιατί υπάρχουν προβλήματα και φεύγεις»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook