Η παράδοση σε όλη την Ελλάδα προστάζει την κατανάλωση χοιρινού κρέατος και/ή κοτόπουλου για το 12 ήμερο των Χριστουγέννων.

Πόσες φορές όμως έχει περισσέψει κρέας από το γιορτινό σας τραπέζι; Είμαι σίγουρη ότι τις περισσότερες φορές η σπιτονοικοκυρά έχει υπερβάλλει στην ποσότητα που είχε υπολογίσει όταν ξεκινούσε να μαγειρεύει.

Η σπατάλη τροφής όμως δεν είναι ότι καλύτερο από την στιγμή που υπάρχει αρκετός κόσμος που την στερείτε. Το πρώτο που μπορείτε να κάνετε είναι να υπολογίσετε καλύτερα τις μερίδες σας.

Σε περίπτωση που πάλι περισσέψει, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  • Κόψτε το σε κομματάκια και ετοιμάστε μια ελαφριά σαλάτα την επόμενη μέρα.
  • Μπορείτε να το ζεστάνετε και να το προσθέσετε μέσα σε πιτούλες ολικής, μαζί με ψητά ή ωμά λαχανικά
  • Ετοιμάστε μια ελαφριά και εύκολη κρεατόπιτα ή κοτόπιτα
  • Δοκιμάστε να ετοιμάσετε μία μακαρονάδα που στην σάλτσα της θα προσθέσετε κομμάτια κρέας. Εναλλακτικά μπορείτε να δημιουργήσετε μία κρύα σαλάτα ζυμαρικών με κομμάτια κρέας και ωμά λαχανικά ή για κάτι διαφορετικό προσθέστε μαράνετε τα λαχανικά σας στον φούρνο.
Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα