Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο αναμένεται να ξεκινήσει το νέο χρηματιστηριακό έτος καθώς δύο κορυφαίες «εταιρείες» ετοιμάζονται να διαθέσουν τις μετοχές τους στο επενδυτικό κοινό σε Ασία και Αμερική, στη Σιγκαπούρη και στη Wall Street.

Η πιο εμπορική ποδοσφαιρική ομάδα-εταιρεία του πλανήτη, η αγγλική Manchester United, ετοιμάζεται να κατακτήσει και την αγορά της Σιγκαπούρης, με μια δημόσια εγγραφή μετοχών της ύψους ενός (1) δισεκατομμυρίου δολαρίων. Οι «κόκκινοι Διάβολοι» υπολογίζεται ότι διαθέτουν περισσότερους από 300 εκατομμύρια οπαδούς στην Ασία, ενώ ως εταιρεία έχουν εδώ και καιρό υπογράψει δεκάδες συμβόλαια και εμπορικές συμφωνίες στην ευρύτερη περιοχή, συμβόλαια που έχουν καταστήσει το brand name τους εφάμιλλο πολλών διάσημων πολυεθνικών κολοσσών.

Την ίδια ώρα, ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής του πιο επιτυχημένου social media, του Facebook, αναμένεται να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου εισαγωγής των μετοχών του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ένα σχέδιο που είχε αρχικώς τοποθετηθεί χρονικά για τα μέσα του 2011 αλλά πήρε παράταση.

Οι πληροφορίες κάνουν ομοίως λόγο για αρχική δημόσια εγγραφή ύψος ενός (1) δισ. δολαρίων, σε μια κίνηση που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή στο χώρο του διαδικτύου από το 1999, λίγο πριν σκάσει δηλαδή η φούσκα των εταιρειών του Internet.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook