Χωρίς γιατρούς θα μείνουν και οι Χανιώτες από την αρχή του χρόνου καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος, θα συμμετάσχει στην Τετραήμερη Πανιατρική Πανελλαδική Απεργία από 2 έως 5 Ιανουαρίου που κήρυξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Οι γιατροί απεργούν γατί όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση πρέπει να\” σταματήσει η δραματική απαξίωση της προσφερόμενης Υγείας στους Έλληνες πολίτες, με το θνησιγενές μόρφωμα του ΕΟΠΥΥ, καθώς και με την συνεχόμενη υποβάθμιση των νοσοκομείων του ΕΣΥ.\”

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κ. Μ. Καστανάκης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας όσο και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας είναι πολύ μεγάλα.

Σε ότι αφορά τα νοσοκομεία ο κ. Καστανάκης, τόνισε πως μένουν χωρίς ιατρικό προσωπικό αλλά και χωρίς ιατρικά αναλώσιμα, ενώ για τα επαρχιακά ιδρύματα τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Ο κ. Καστανάκης τόνισε ότι \”οι συνεχείς συγχωνεύσεις δημιουργούν λειτουργικά προβλήματα στις κλινικές που τελικά αποβαίνουν σε βάρος του ασφαλισμένου.\”

Σχετικά με τον ιδιωτικό τομέα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων είπε πως τα ζητήματα που δημιουργούνται είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Αναφερόμενος στη δημιουργία του νέου ασφαλιστικού φορέα του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Καστανάκης σημείωσε πως \”τα χρήματα που θα δαπανηθούν είναι τα μισά από αυτά που διατίθενται έως τώρα ενώ ο αριθμός των ασφαλισμένων του νέου ταμείου έχει διπλασιαστεί.

 Όλες οι δαπάνες θα μεταφερθούν στην τσέπη των ασφαλισμένων, αφού το νέο νομοσχέδιο για την υγεία έχει καταρτιστεί με οικονομοτεχνικά κριτήρια.\”
Τέλος ο κ. Καστανάκης επισημαίνει πως ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης των γιατρών είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις προκειμένου όπως λέει να προστατευτεί από αυτή την απαξίωση ο χώρος της υγείας αλλά και οι ασφαλεισμένοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook