Ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ δήλωσε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί παρά τις εντεινόμενες επικρίσεις που δέχεται επειδή προσπάθησε να εμποδίσει τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Γερμανίας να δημοσιεύσει ένα ενοχλητικό για τον ίδιο θέμα σχετικά με ένα στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει με χαμηλό επιτόκιο.

«Εκτελώ με χαρά τα καθήκοντά μου», δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες σε ώρα υψηλής θεαματικότητας από δύο κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα της Γερμανίας.

Παρόλα αυτά ο Βουλφ - ο οποίος έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη επειδή απέκρυψε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο που έλαβε για να αγοράσει ένα σπίτι - παραδέχθηκε ότι η κίνησή του να αφήσει τηλεφωνικό μήνυμα στον Κάι Ντίκμαν, τον διευθυντή της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Bild για να μην δημοσιοποιήσει την υπόθεση ήταν ένα «σοβαρό λάθος».

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γερμανός πρόεδρος επεσήμανε ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τον Ντίκμαν.

Εξάλλου είπε στους δύο δημοσιογράφους που του πήραν συνέντευξη ότι ελπίζει να κατανοήσουν τα προσωπικά του κίνητρα και την ανησυχία του ότι η αποκάλυψη αυτής της υπόθεσης θα πλήγωνε την οικογένειά του, ενώ υπογράμμισε ότι ήθελε να προστατεύσει τους οικείους του κυρίως εξαιτίας «όσων διαδίδονταν στο Διαδίκτυο σχετικά με τη σύζυγό μου».

Στη συνέντευξη αρνήθηκε επίσης ότι ένα δεύτερο δάνειο που έλαβε από μία κρατική τράπεζα ήταν χαμηλότοκο, επισημαίνοντας ότι πλήρωσε «το κανονικό ποσό» για ένα δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο.

Νωρίτερα χθες, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία είχε πιέσει το 2010 για να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της χώρας ο Βουλφ, του προσέφερε την υποστήριξή της.