Δεν απέκλεισε η Λούκα Κατσέλη το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε: «Μπορεί, πολύ πιθανόν. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους και κυρίως από τη διαμόρφωση μιας πολιτικής πλατφόρμας, που να εκφράζει όχι μόνο εμένα, αλλά και πολλούς άλλους συντρόφους στο ΠΑΣΟΚ».

Σημείωσε μάλιστα ότι έχει καταθέσει συγκεκριμένη πλατφόρμα στο Εθνικό Συμβούλιο, με τις θέσεις της για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ σημείωσε ότι ο αρχηγός πρέπει να εκλεγεί από τη βάση.

«Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να βγει από κλειστά κονκλάβια, αλλά πρέπει να εξασφαλιστούν όλες οι διαδικασίες από τη βάση με πολύ ανοιχτές διαδικασίες. Είμαι υπέρ των ανοικτών διαδικασιών βάσης σε όλα τα επίπεδα, γιατί έχει πολιτική σημασία, έχει πολύ μεγάλη σημασία το ΠΑΣΟΚ να ξαναμιλήσει με τον κόσμο του, με τον κόσμο γενικά» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, η κυρία Κατσέλη επανέλαβε την αντίθεσή της με τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας: «Οι περαιτέρω μειώσεις μισθών, ιδίως στον ιδιωτικό τομέα, οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση και σε δημοσιονομικές αποκλίσεις. Είναι το λάθος φάρμακο στη λάθος στιγμή».