Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Άγιο Νικόλαο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος καθώς και στο λιμάνι. Μετά την τέλεση της Πανηγυρικής θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, η πομπή με τους ιερείς, τους επισήμους και την Φιλαρμονική του Δήμου, πορεύτηκε προς το λιμάνι. Η τελετή του Αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε με μεγαλοπρέπεια και φέτος στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. κ. Νεκταρίου καθώς και άλλων ιερέων της Εκκλησίας.

Την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ακολούθησαν πολλοί τολμηροί κολυμβητές οι οποίοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά, ανάμεσα στα καΐκια που τους περιτριγύριζαν. Στον εορτασμό των Θεοφανείων παραβρέθηκαν ο βουλευτής του Ν. Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης N. Λασιθίου κ. Νίκος Καστρινάκης, ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μανόλης Αικατερινάκης, κ. Νίκος Αφορδακός, κ. Μιχάλης Κερούλης, κ. Μιχάλης Σγουρός, Δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Στέργιος Ατσαλάκης, οι διοικητές της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού σώματος καθώς και εκπρόσωποι όλων των φορέων της πόλης μας. Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η προσέλευση του κόσμου που παρακολούθησε τον Αγιασμό των Υδάτων!

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ευχήθηκε σε όλους τους συμπολίτες μας η νέα χρονιά να είναι πιο φωτισμένη, να υπάρξει μεγαλύτερη σοφία ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και η πατρίδα μας να βρει το δρόμο που της αξίζει και οι άνθρωποι να δουν ημέρες ευτυχίας και γαλήνης.

Την τελετή των Θεοφανείων κινηματογράφησε Ιαπωνικό τηλεοπτικό συνεργείο το οποίο αυτές τις ημέρες βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο στα πλαίσια του ταξιδιωτικού αφιερώματος που πραγματοποιεί στην Κρήτη. Ανάμεσα στους τολμηρούς κολυμβητές ήταν και ένας Ιάπωνας, μέλος του τηλεοπτικού συνεργείου, ο οποίος θέλησε να συμμετέχει στην τελετή της κατάδυσης του τιμίου σταυρού.