Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και τοπικά στην Δυτική Μακεδονία θα φτάσει τους –20 βαθμούς Κελσίου Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί την Παρασκευή με χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της χώρας. Το Σάββατο και την Κυριακή το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν στα πελάγη και θα φτάσουν μέχρι τα 9 Μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες αλλά θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 τοπικά στα δυτικά βορειοδυτικοί 4, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 07 βαθμούς Κέλσιου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία από -20 έως 0 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Σποράδες και την Εύβοια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση η χιονόνερο αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Κρήτης. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές. Από το απόγευμα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα στα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. χιονιά θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους έντονα. από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Την Κυριακή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους να είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook