Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ είναι μία «εσωστρεφής και παρορμητική» προσωπικότητα με τη συνήθεια, όταν είναι εκνευρισμένη, να ξεβοτανίζει, αποκαλύπτει νέα βιογραφία από Αμερικανίδα δημοσιογράφος με αφορμή την 60ή επέτειο από την ενθρόνισή της 86χρονης βασίλισσας τον Φεβρουάριο.

Η δημοσιογράφος Σάλι Μπέντελ Σμιθ επικαλείται στο βιβλίο της «Ελισάβετ, η Βασίλισσα» έναν από τους εξαδέλφους της βασίλισσας.

Όπως είπε η συγγραφέας στη Νέα Υόρκη κατά την παρουσίαση του βιβλίου, η Ελισάβετ έχει πολλούς πιστούς φίλους αλλά «καθώς ζει μέσα στη μικρή της γυάλα και στο μικρόκοσμό της, πρόκειται για φιλίες άλλης φύσης».

Προσθέτει ότι η βασίλισσα ενδιαφέρεται για τα νέα της οικογένειας αλλά υπάρχει κάτι σαν παραπέτασμα ανάμεσα σε αυτήν και τους φίλους της καθώς «δεν θα τολμούσαν να τη ρωτήσουν για την προσωπική της ζωή».

Στο βιβλίο υπάρχουν επίσης αναφορές για τις πιέσεις που υπήρξαν στο δικό της γάμο με τον πρίγκιπα Φίλιππο και Δούκα του Εδιμβούργου και για το ότι αρνήθηκε η Ελισάβετ να φέρει το επίθετο Μαουντμπάτεν.

Η Σάλι Μπέντελ, μία ήδη επιτυχημένη βιογράφος, έλαβε τη σιωπηλή συγκατάθεση των Ανακτόρων για να συναντήσει συγγενείς της βασίλισσας, συμβούλούς της και μέλη των Ανακτόρων ώστε να γράψει τη βιογραφία.

Το βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει λίγο πριν από το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της βασίλισσας, η οποία ενθρονίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 διαδεχόμενη τον πατέρα της Γεώργιο Στ’.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook