Ο καπετάνιος του Costa Concordia Φραντσέσκο Σκετίνο δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών όταν το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε σε βράχο κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο πριν από δέκα ημέρες, μεταδίδουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τα αποτελέσματα των ιατρικών του εξετάσεων, τα οποία επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του.

\”Οι εξετάσεις που έγιναν σε δείγμα από τα μαλλιά και τα ούρα αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κυβερνήτης να οδηγούσε το πλοίο υπό την επήρεια ναρκωτικών\”, γράφει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα στον ιστότοπό της στο Διαδίκτυο. \”Δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία για το αρνητικό αποτέλεσμα των εξετάσεων αυτών\”, σχολίασε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δικηγόρος του Μπρούνο Λεποράτι.

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το τραγικό αυτό δυστύχημα σε μικρή απόσταση από την ακτή του νησιού. Ο Σκετίνο έχει συλληφθεί και κατηγορείται για πολλαπλές ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη του πλοίου πριν από την εκκένωσή του

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook