Με δεμένα μάτια και χειροπέδες, πακιστανοί στρατιώτες περιμένουν αργά και βασανιστικά το θάνατό τους στα χέρια των Ταλιμπάν.

Δεκαπέντε άνδρες έχουν παραταχθεί για να εκτελεσθούν, ενώ τη σκηνή καταγράφουν οι «δολοφόνοι» τους Ταλιμπάν.

Το βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ως μια προειδοποίηση προς τον πακιστανικό στρατό που βρίσκεται στα αφγανικά σύνορα.

Το βίντεο δείχνει έναν από τους δολοφόνους να κρατάει ένα τουφέκι ΑΚ-47 και να μιλάει με μανία για εκδίκηση.

\"\"

«Δώδεκα από τους συντρόφους μας πολιορκήθηκαν και μαρτύρησαν» λέει. «Και οι γυναίκες μας έγιναν στόχος. Για να εκδικηθούμε, θα σκοτώσουμε αυτά τα άτομα. Έχουμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση του Πακιστάν ότι, εάν δεν σταματήσει να σκοτώνει τους δικούς μας, αυτή θα είναι η μοίρα όλων σας».

Ένας από τους στρατιώτες – θύματα, κάθεται μαζί με τους συντρόφους του. Με χέρια σταυρωμένα και πόδια μαζεμένα μπροστά από το πανό των Ταλιμπάν, λίγο πριν το θάνατο περιγράφει πώς δεκάδες αντάρτες εισέβαλαν στο οχυρό τους στη βόρειο-δυτική περιοχή του Πακιστάν. «Μας επιτέθηκαν με πυραύλους, σκότωσαν ένα φρουρό», είπε. «Ένας ξέφυγε. Οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στο φρούριο και κατέλαβαν τα όπλα μας. Δέσανε τα χέρια μας, μας έβαλαν σε ένα Datsun και μας πήραν μακριά».

Το βίντεο δείχνει στη συνέχεια ένα άνδρα να στέκεται και παράλληλα ακούγεται μία ψαλμωδία των Ταλιμπάν. «Εμείς θα διασχίσουμε όλα τα σύνορα για να εκδικηθούμε για το αίμα σας, αναφερόμενος στην μαχητές σκοτώθηκαν από τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας.
\"\"

Κάθε φορά που ένας στρατιώτης καταρρέει, τραβάει και όποιον στέκεται δίπλα του αφού είναι δεμένοι με τις χειροπέδες.

Μετά τις εκτελέσεις, οι Ταλιμπάν κοιτάζουν τα σώματα που σωριάζονται στο έδαφος λες και είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο.

Πρόκειται για μια ομάδα που συμμάχησε με τους αφγανούς Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα, και δεσμεύτηκε να ανατρέψει την κυβέρνηση του Πακιστάν.

Έχει κατηγορηθεί για πολλές από τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε ολόκληρη τη χώρα και έχει πραγματοποιήσει τολμηρή επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας σε γραφεία του στρατού κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ το 2009.

Οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει διερευνητικές ειρηνευτικές συνομιλίες που δημιούργησαν ελπίδες ότι οι αιματηρές συγκρούσεις τους θα μπορύσαν να σταματήσουν κάποια στιγμή. Αλλά οι συνομιλίες έχουν πέσει στο κενό.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Δείτε το βίντεο εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook