Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εισαγγελέα ο 24χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον Θ.Αγγελόπουλο. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Μιλώντας στο «Βήμα» ο συνήγορος του αστυνομικού ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί και αισθάνεται πολύ άσχημα γιατί χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή.

Όπως ανέφερε, το δυστύχημα συνέβη όταν ο σκηνοθέτης πέρασε το διαχωριστικό διάζωμα στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας προς Κερατσίνι, αμέσως μετά το πρώτο τούνελ. Φορούσε σκουρόχρωμα ρούχα και δεν είχε μαζί του φωσφορίζε γιλέκο, όπως είχαν τα υπόλοιπα μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου.

Όταν ο 24χρονος βγήκε από το φωτισμένο τούνελ σε έναν δρόμο με σαφώς λιγότερο φωτισμό, αν και δεν έτρεχε, όπως υποστήριξε, αντιλήφθηκε τελευταία στιγμή -περίπου στο 1,5 μέτρο- μια «σκιά» στο οδόστρωμα.

Επιχείρησε να τον αποφύγει, αλλά το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό.

Μετά το δυστύχημα ωστόσο ο ειδικός φρουρός παρέμεινε στο σημείο και, όπως λέει ο δικηγόρος του, ενημέρωσε ο ίδιος την ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας Κορυδαλλού, πάντως, που ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος πέρα από τις καταθέσεις του ειδικού φρουρού και αυτοπτών μαρτύρων θα εστιάσουν και στις εικόνες, που μπορεί να έχει καταγράψει η κάμερα του κλειστού κυκλώματος που βρίσκεται στο τούνελ.


in.gr