Με το χαρακτήρα του \”επείγοντος\” ξεκίνησε τη Δευτέρα, Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη μαύρη τρύπα ύψους 1εκατ. ευρώ στα ταμεία του πρώην Δήμου Νεαπόλεως, με την ειδική ταμία που αποτέλεσε αρχικά την κύρια ύποπτο να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Για την ταχεία διενέργεια της ΕΔΕ, η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Λασιθίου συναντήθηκε με το νομικό σύμβουλο του Δήμου προκειμένου να συνεννοηθούν για το πώς θα κυλήσουν συντονισμένα οι νομικές διαδικασίες από εδώ και πέρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας \”Πατρίδα\” ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Κουνενάκης, θεωρεί ότι υπάρχει ολιγωρία από την πλευρά του καθορισμού των ελεγκτών, ολιγωρία που χρεώνεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Εκεί που υπάρχει απραξία είναι στον ορισμό των ελεγκτών από την πλευρά του Γ. Γραμματέα Δημόσιας Αποκέντρωσης, Θανάση Καρούντζου. Εκεί υπάρχει μία καθυστέρηση» ανέφερε, υπογραμμίζοντας:

«Σε υποθέσεις κατάχρησης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, οι διαδικασίες πρέπει να είναι ταχύτατες και να έχουμε άμεσα αποτελέσματα, το αργότερο σε ένα εξάμηνο. Όσο παραπαίουν αυτές οι υποθέσεις τόσο «βρωμίζουν» τόνισε, επικαλούμενος ως παράδειγμα τη …χρονίζουσα υπόθεση για τη μαρίνα του Αγίου Νικολάου που μετά από περίπου τέσσερα χρόνια βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών.

Σε ερώτηση της εφημερίδας ως προς την προαναφερθείσα καθυστέρηση, ο κ. Καρούντζος απάντησε ότι προσωπικά υπέγραψε αμέσως το έγγραφο που απεστάλη από τον κ. Κουνενάκη και αντέταξε ότι \”είναι θέμα της Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών πλέον\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook