Μια ακόμη σύσκεψη στην κατεύθυνση οριστικοποίησης συγκεκριμένης πρότασης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων πραγματοποιήθηκε το πρωί υπο την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης,

«το γενικό πλαίσιο για φέτος είναι να ανοίξομε κάποιες καινούργιες γεωτρήσεις και του χρόνου να συνδέσομε το φράγμα του Βαλσαμιώτη».

Παράλληλα όμως έστειλε και ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες:

« Το νερό για φέτος το καλοκαίρι τουλάχιστον θα πρέπει να το διαχειρίζονται σαν να κρατούν χρυσάφι στα χέρια τους. Αν αυτό οι πολίτες δεν το καταλάβουν τότε θα έχομε και φέτος πρόβλημα».

Στη σύσκεψη εξετάσθηκαν όλα τα δεδομένα για την ορθολογικότερη αξιοποίηση των υδατικών πόρων, έγινε παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης και συναποφασίσθηκαν, επί της ουσίας, οι βασικοί άξονες για το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης που θα κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται πως στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη υπο την προεδρία του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Θανάση Καρούντζου αποφασίστηκε η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την λήψη άμεσων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της λειψυδρίας.

Ειδικά οι προτάσεις για τα άμεσα μέτρα, που αφορούν κυρίως στην διάνοιξη νέων γεωτρήσεων, θα προωθηθούν αμέσως στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για αν εγκριθούν οι σχετικές πιστώσεις.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook