Χωρίς ρεύμα έμεινε ο ξενώνας της Γαύδου καθώς η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης του κτιρίου στο οποίο είχε διαπιστωθεί ότι υπήρχε ο κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας.

Στο συγκεκριμένο κτίριο το τελευταίο διάστημα διέμεναν εκπαιδευτικοί που βρίσκονταν στο ακριτικό νησί.

Σε επικοινωνία του Flashnews.gr, με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ κ. Μ. Κουφάκη, έγινε γνωστό πως η επιχείρηση εδώ και 8 χρόνια περίπου έχει ζητήσει από τη δημοτική αρχή της Γαύδου υπεύθυνη δήλωση  από ηλεκτρολόγο για δημόσια κτίρια του νησιού σύμφωνα με την οποία δεν υφίσταται κάποιος κίνδυνος από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Οπως είπε ο κ. Κουφάκης αυτή η δήλωση δεν έχει ακόμα αποσταλεί από τη δημοτική αρχή της Γαύδου ενώ το ίδιο ίσχυε και για τον ξενώνα του νησιού με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αναγκαστεί να προβεί στη διακοπή της ηλεκτροδότησης του κτιρίου προκειμένου να μην συμβούν τα χειρότερα.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Γαύδου  διαμαρτύρονται για το ότι η ΔΕΗ ούτε ειδοποίησε ότι θα προβεί στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην καρδία του χειμώνα  αν δεν υπάρξει από την πλευρά του δήμου άμεση δραστηριοποίηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος , ούτε όμως μερίμνησε μέσω του υπαλλήλου της αλλά και λόγω της ιδιαιτερότητας του νησιού, το οποίο είναι αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, να διορθώσει η ίδια το πρόβλημα.

Μάλιστα οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού αναρωτιούνται πως θα διεκπεραιωθούν εγκαίρως οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες απαιτούνται όταν ο ακριτικός δήμος δεν διαθέτει ακόμα ούτε ένα υπάλληλο για να ανταποκριθεί ακόμα και στα στοιχειώδη.