Σε – υποτιθέμενη – απάντηση της προς τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, σε Επιστολή που είχε καταθέσει σχετικά με το θέμα της διατήρησης του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης, η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, αναφέρει τα εξής :

«Το Υπουργείο Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων με το νόμο 4009/2011 (Α195) «Δομή, λειτουργία, διασφάλισης της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» προχωρεί σε ευρείες θεσμικές αλλαγές στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι οποίες κινούνται σε συγκεκριμένους τομείς και αφορούν στο μοντέλο της Διοίκησης των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο σπουδών και διεθνοποίησης τους.

Ως προς τη θεματική και χωροταξική αναδιάρθρωση των ΑΕΙ της χώρας, το Υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι μια τέτοια κίνηση προϋποθέτει μια σοβαρή και εμπεριστατωμένη μελέτη του όλου θέματος, στο πλαίσιο ενός ευρέως διαλόγου με συγκεκριμένα οικονομικά, κοινωνικά, ακαδημαϊκά κριτήρια και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

Ο Βουλευτής κ. Κεγκέρογλου, σχολιάζοντας την \”απάντηση\” της Υπουργού τόνισε:

«Προφανώς και το θέμα επιβάλλει μια σοβαρή και εμπεριστατωμένη μελέτη. Όμως τα οικονομικά, κοινωνικά, και ακαδημαϊκά κριτήρια, επιβάλλουν την διατήρηση αλλά και την αναβάθμιση του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών, στο τουριστικό νησί της Κρήτης ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook