Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έβαλε στόχους για την νέα χρονιά! Είναι μια εσωτερική διαδικασία που μπαίνουν οι άνθρωποι ώστε να οργανώσουν την ζωή τους. Ειδικά όταν πρόκειται για τους στόχους της νέας χρονιάς γινόμαστε μάλλον λίγο πιο αυστηροί και απαιτητικοί.

Οι μεγάλοι στόχοι όμως συχνά δημιουργούν άγχος, δυσαρέσκεια και τελικά απογοήτευση όταν δεν επιτευχθούν. Γι΄αυτό γενικά καλό θα ήταν να είμαστε όσο το δυνατόν ρεαλιστές και ευέλικτοι. Σε αυτές τις δύο ικανότητες θα πρέπει να προστεθεί ίσως από τις σημαντικότερες έννοιες που μας έχουν διδάξει ο ψυχολόγοι και δεν είναι άλλη από τον επαναπροσδιορισμό! Ο επαναπροσδιορισμός καταστάσεων, στόχων, πορείας, ιδεών και ότι άλλου μας απασχολεί.

Πολλές φορές παρασυρόμαστε από την καθημερινότητα, την κούραση, το πάθος, τις πεποιθήσεις και ότι άλλο βιώνει ο κάθε άνθρωπος. Πρέπει να υπάρχουν στιγμές μέσα στην καθημερινότητα ή σε τακτά χρονικά διαστήματα που να αφιερώνουμε στην αξιολόγηση της ζωής και των στόχων μας.

Πως μπορεί να μας βοηθήσει στην διαχείριση του σωματικού μας βάρους; Με πολλούς τρόπους, όσο και να σας ακούγεται περίεργο! Θα μειώσει τα επίπεδα του άγχους μας, θα απενοχοποιήσει ιδιότητες και ιδανικά που επιβάλλουμε στον εαυτό μας, θα βοηθήσει στην μακροχρόνια διαμόρφωση διατροφικών προτύπων και συνηθειών.

Το πιο απλό που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε τον εαυτό σας μικρές και απλές ερωτήσεις τύπου:

\’\’ λειτουργεί πραγματικά;\’\’

\’\’ με βοηθάει πραγματικά;\’\’

\’\’που με οδηγεί;\’\’

\’\’ θα με βοηθήσει να φτάσω στον στόχο μου;\’\’

\’\’με ικανοποιεί;\’\’

\’\’πως νιώθω για αυτό;\’\’

\’\’μήπως να δοκιμάσω κάτι άλλο;\’\’

Σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε άμεσα! Θα εκπλαγείτε με την αλλαγή στην ψυχολογία και την διάθεση σας.

Και μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε πριν χαράξετε τη νέα σας ρότα στις διατροφικές επιλογές σας, να είναι ρεαλιστική, να σας ικανοποιεί και πρόκειται για μέθοδο επιστημονικώς αποδεδειγμένη που να συστήνεται από πτυχιούχο Διαιτολόγο- Διατροφολόγο.

Γεωργία Σπ. Πετράκη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Βιογραφικό σημείωμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook