Τελικά εμείς οι Ελληνες είμαστε… παντού! Και φαίνεται ότι το ταμπεραμέντο και τα ελληνικά γονίδια δεν περνούν εύκολα απαρατήρητα. Στην περίπτωση του Γιώργου Στρουμπουλόπουλου δε, αυτό είναι δεδομένο.

Γιατί είναι το μεγαλύτερο όνομα της καναδικής τηλεόρασης και παρουσιαστής ενός από τα πιο δημοφιλή βραδινά τοκ σόου της χώρας. Γεννημένος στο Οντάριο το 1972 από Ελληνα πατέρα και Ουκρανή μητέρα, δεν ξεχνά ποτέ την ελληνική καταγωγή του.

Και παρόλο που το όνομά του, όπως έχει δηλώσει, φαίνεται στους Καναδούς μεγάλο και… γελοίο, εκείνος δεν μπήκε ποτέ στον πειρασμό να το μικρύνει ή να το αλλάξει για να είναι πιο εύηχο και κομψό για την καριέρα του. Μάλιστα, το έχει κάνει μότο σε όλες τις εκπομπές που είχε κατά καιρούς τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση.

\"http://www.cbc.ca/bc/community/blog/images/George.jpg.jpg\"Το σόου του στο δίκτυο CBC Television, μάλιστα, λέγεται «George Stroumboulopoulos Tonight» και η ραδιοφωνική του εκπομπή «The Strombo show». Ο Ελληνας ομογενής ξεκίνησε την καριέρα του από το ραδιόφωνο το 1993 αλλά έχει δουλέψει και ως τηλεοπτικός παραγωγός ενώ ήταν οικοδεσπότης και σε ριάλιτι.

Εχει πάρει συνέντευξη από τον Λάρι Κινγκ, τον δικό μας Ζακ Γαλιφιανάκη, πολιτικούς και ηθοποιούς. Ανατρεπτικός καθώς είναι, δεν δίστασε μια φορά να καλέσει στην ίδια εκπομπή και να βάλει στον ίδιο καναπέ τον πρώην πρωθυπουργό του Καναδά με έναν πορνοστάρ.

Ο λόγος, όμως, που είναι τόσο δημοφιλής στον Καναδά είναι το φιλανθρωπικό του έργο. Φαίνεται ότι κληρονόμησε το φιλότιμο του Ελληνα, παρόλο που είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της σοουμπίζ. Μέσα από την εκπομπή του έγινε σπόνσορας της ιντερνετικής καμπάνιας «One million acts of green», καλώντας όλους τους Καναδούς να αναλάβουν περιβαλλοντολογική δράση.

\"http://www.actnowblog.edialog.ca/images/one_mil_acts_jan24_2009.jpg\"

Ο ίδιος και η οικογένειά του έδωσαν πρώτοι το καλό παράδειγμα και τάχθηκαν σε αυτόν τον σκοπό. Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν 1.600.000 πολίτες. Ο Γιώργος Στρουμπουλόπουλος, όμως, έχει πάρει και πολλές φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες. Ηταν παρουσιαστής της εκπομπής «Hip hop Africa» προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για το ιδρυμα του Νέλσον Μαντέλα που φροντίζει παιδιά στην Αφρική.

Εχει ταξιδέψει στην Αρκτική για να μάθει περισσότερα για τον πολιτισμό και την κουλτούρα της και να βοηθήσει να μην εξαφανιστεί η ταυτότητα της φυλής Γιουνίτ. Ο παρουσιαστής έχει ταξιδέψει και στο Σουδάν, βοηθώντας το ίδρυμα του Καναδά που φροντίζει παιδιά του πολέμου, το War Child Canada, αλλά και στη Ζάμπια για ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Επίσης υποστηρίζει το Ιδρυμα Make Poverty History (Κάνε τη φτώχεια παρελθόν).

\"http://images.wikia.com/muppet/images/e/ea/Strombo_Kermit_1.jpg\"

Και η δράση του δεν σταματά εδώ, αφού ήταν συμπαρουσιαστής στο φιλανθρωπικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Canada for Haiti (Ο Καναδάς για την Αϊτή)» με τη Σέριλ Χίκεϊ και τον Μπεν Μαλρόνεϊ, για να βοηθήσουν τους κατοίκους του νησιού μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Ο Γιώργος Στρουμπουλόπουλος, μάλιστα, έγινε πρέσβης ενάντια στην πείνα για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων Ηνωμένων Εθνών και επισκέφτηκε στις αποστολές του το Πακιστάν και την Αϊτή, ενώ είναι θερμός υποστηρικτής της καμπάνιας Freerice.com, η οποία βοηθάει να σιτιστούν εκατομμύρια πεινασμένα παιδιά.

Ωστόσο, δέχτηκαν έντονη κριτική εκείνος και το κανάλι του, όταν παρουσίασαν το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών του Τορόντο, το οποίο διοργανώθηκε σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο με υψηλός κόστος. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να είναι ο πιο αγαπημένος παρουσιαστής των Καναδών κι έχει κερδίσει ουκ ολίγα βραβεία, έξι Gemini για την ακρίβεια, ενώ έχει αναδειχθεί πολλές φορές πρώτος στην κατηγορία «αγαπημένος παρουσιαστής», έχει κερδίσει βραβείο κοινού, το σόου του έχει βραβευτεί ως το καλύτερο, καθώς και η παραγωγή του. Παράλληλα, έχει τιμηθεί και από το πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι.

Εκτός των άλλων, ο Γιώργος Στρουμπουλόπουλος φέτος επιλέχθηκε να παρουσιάσει μαζί με την κωμικό Αντρέα Μάρτιν τα αντίστοιχα βραβεία Οσκαρ του Καναδά, τα λεγόμενα Genie 2012.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στις 8 Μαρτίου από το CBC και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα events της τηλεόρασης και του κινηματογράφου του Καναδά, με την παρουσία, μεταξύ άλλων, αστέρων όπως οι Μισέλ Γουίλιαμς, Μάικλ Φασμπ’εντερ, Βίγκο Μόρτενσεν, Ρέιτσελ Βάιζ. Αλλη μια διάκριση λοιπόν για εκείνον!

(εφημερίδα Δημοκρατία)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook