Είναι πολύ σημαντικό να κάθεστε στο τραπέζι την ώρα του γεύματος και να εστιάζετε στο φαγητό σας χωρίς να ασχολείστε με άλλες δραστηριότητες παράλληλα π.χ. διάβασμα, τηλεόραση κ.α. Η ενασχόληση με πράγματα που σας αποσπούν την προσοχή την ώρα του γεύματος έχει σαν αποτέλεσμα την κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας φαγητού από ότι χρειάζεστε στην πραγματικότητα.     

Εξίσου σημαντικό είναι να τρώμε αργά και να μασάμε αρκετές φορές την κάθε μπουκιά. Η παρατεταμένη μάσηση οδηγεί στην κατανάλωση μικρότερης ποσότητας φαγητού, μείωση των επιπέδων της γκρελίνης, μιας ορμόνης υπεύθυνης για το αίσθημα της πείνας και παρέχει στον εγκέφαλο τον απαιτούμενο χρόνο να αντιληφθεί ότι έχετε χορτάσει.       

Τόσο ο τρόπος με τον οποίο τρώμε όσο και ο χρόνος ο οποίος αφιερώνουμε στο γεύμα μας έχουν καθοριστική επίδραση στη διατήρηση του βάρους ή στην εμφάνιση παχυσαρκίας.

Παγωμένου Ελευθερία 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα