Τα σχέδια Γάλλου δήμαρχου να στηθεί ένα χάλκινο άγαλμα ύψους περίπου 2 μέτρων, που να απεικονίζει τη σημερινή Πρώτη κα Κάρλα Μπρούνι, ως βιομηχανική εργάτρια, \”προκαλεί τριγμούς\” στο δήμο της Νοζάν.

Ο δήμαρχος Ζακ Μαρτέν, που ανήκει στο κόμμα UMP του προέδρου Σαρκοζί, σχολιάζει ότι χάρη στο άγαλμα, \”ένα μικρό κομμάτι Ιταλίας\” θα ζωντανέψει σε αυτή την περιοχή της Γαλλίας.

Πρόκειται για έναν δήμο με \”ρίζες\” ιταλικές, πολλοί Ιταλοί μετανάστες δούλεψαν εκεί, στην τοπική βιομηχανία των αξεσουάρ της ένδυσης.

Άλλωστε, η κα Μπρούνι-Σαρκοζί είναι η κόρη ευκατάστατου Ιταλού βιομήχανου παραγωγής ενδυματολογικών αξεσουάρ.

Το σχέδιο του δημάρχου Μαρτέν επέκρινε έντονα ο τοπικός βουλευτής των Σοσιαλιστών Γουϊλιάμ Ζεμπ : \”Δεν είδε, ποτέ στη ζωή της, μέσα στο εργοστάσιο παραγωγής τους, αυτά τα αξεσουάρ η κ. Μπρούνι\”.

Ομως και ο δημοτικός σύμβουλος της Δεξιάς, Μισέλ Ζιλ, αντέτεινε επικεντρώνοντας πολύ στο ότι \”η κατασκευή αυτή θα επιβαρύνει-κατά το ήμισυ-τα οικονομικά του δήμου\”.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος προβλέπονται για τον Μάιο, όμως την 6η Μαΐου είναι ο τελικός γύρος των προεδρικών εκλογών και ο Σαρκοζί υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις-στον ίδιο γύρο- του υποψηφίου προέδρου των Σοσιαλιστών, Ολάντ.

(news247)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook