Η γιορτή των ερωτευμένων ήρθε και πολλά ζευγάρια ψάχνουν νέες συνταγές με τις τροφές του έρωτα και της αγάπης για να κάνουν το τραπέζι στον καλό ή την καλή τους.

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι ορισμένα αρώματα μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη επίδραση στον οργανισμό από την πραγματική κατανάλωση των ίδιων των τροφίμων. Παρακάτω δίνονται μερικά τρόφιμα της αγάπης που χρησιμοποιούνται ανά τους αιώνες.

Η μπανάνα ή ο ανανάς θεωρούνται εξωτικά φρούτα, και αν εξαιρέσουμε τον ανανά η μπανάνα υπάρχει σε πολλές κουζίνες. Ορισμένες μελέτες δείχνουν πως το ένζυμο βρομελίνη που περιέχουν ενισχύει την ανδρική επίδοση.

Ένα ακριβό τρόφιμο του έρωτα είναι το χαβιάρι, το οποίο είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, προκαλεί το σχηματισμό της τεστοστερόνης και βοηθάει στην καλή λειτουργία του ανδρικού οργάνου.

Η σοκολάτα περιλαμβάνει συγχρόνως ένα ηρεμιστικό που χαλαρώνει και μειώνει τις αναστολές και ένα διεγερτικό για την αύξηση της δραστηριότητας και την επιθυμία για φυσική επαφή. Για το λόγο αυτό η κατανάλωσή της απαγορευόταν από κάποια μοναστήρια αιώνες πριν.

Τροφές που μπορεί να μην φανταζόσασταν πως είναι “ερωτικές” όπως είναι οι καυτερές πιπεριές και γενικά τα καυτερά τρόφιμα βοηθούν στην απελευθέρωση των σεξουαλικών ορμονών και προσφέρουν περισσότερη ενέργεια και ενισχύουν την γυναικεία λίμπιντο.

Τελικά, ο έρωτας περνάει από το στομάχι…;

Δοκιμάστε τις προτεινόμενες ερωτικές τροφές κάνοντας ένα ρομαντικό δείπνο στον ή στην αγαπημένη σας και θα σας λυθεί η απορία…

Ελευθερία Ε. Ρέντζιου
Κλινικός Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, Μ. Μed. Sci.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook