Ο Τζόζεφ Κένεντι ο τρίτος, εγγονός του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, ανακοίνωσε επίσημα χθες την υποψηφιότητά του για το αμερικανικό Κογκρέσο, με σκοπό να διαδεχθεί στην έδρα της Μασαχουσέτης τον Μπάρνεϊ Φρανκ.

Ο 31χρονος Κένεντι είναι ο τελευταίος της διάσημης οικογένειας που εισέρχεται στον πολιτικό στίβο, αν και αυτή τη στιγμή κανένα μέλος της δεν κατέχει κάποια δημόσια θέση. Ο Τζόζεφ Κένεντι ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του στην τέταρτη περιφέρεια της Μασαχουσέτης.

«Μίλησα με ανθρώπους από ολόκληρη την Μασαχουσέτη που πιστεύουν ότι η Ουάσιγκτον δε δουλεύει πια για εκείνους» δήλωσε σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της εκστρατείας του, όπου επίσης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Ο Κένεντι ανέφερε ότι θα εργαστεί μεταξύ άλλων για ένα δίκαιο σχέδιο εργασίας και για ένα δίκαιο φορολογικό κώδικα για τη μεσαία τάξη.

Για την έδρα της Μασαχουσέτης υποψήφιοι είναι οι Δημοκρατικοί Χέρμπερτ Ρόμπινσον και Πολ Χερού, ενώ από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων ο Σον Μπιέλατ και η Ελίζαμπεθ Τσάιλντς.