Είκοσι συνολικά πτήσεις, δέκα αναχωρήσεις και δέκα αφίξεις -από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και από και προς τα αεροδρόμια άλλων χωρών- επηρεάζονται από τη σημερινή τετράωρη στάση εργασίας,από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 4 το απόγευμα, των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου.

Ο εκπρόσωπος τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής δήλωσε: «δυστυχώς, δεν κατέστη τελικά εφικτό να αποφευχθεί η σημερινή απεργία στα αεροδρόμια. Αυτό σημαίνει ότι στις 12 το μεσημέρι και για τέσσερις ώρες, η Κύπρος θα αποκοπεί στην ουσία από τον υπόλοιπο κόσμο αφού καμιά πτήση δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας είτε μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Πάφου».

Εξήγησε πως «με βάση τις αλλαγές που έγιναν στο πτητικό πρόγραμμα του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας, από τις 16 πτήσεις που επηρεάζονται οι δεκατέσσερις έχουν ήδη επαναπρογραμματιστεί, ενώ για τις υπόλοιπες δύο πτήσεις αναμένουμε ακόμη ενημέρωση από τις αερογραμμές. Οι περισσότερες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη της απεργίας».

Ανέφερε ακόμα ότι από το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου επηρεάζονται 4 πτήσεις. «Με βάση τις αλλαγές που έγιναν στο πτητικό πρόγραμμα του Αερολιμένα και οι 4 πτήσεις θα εκτελεστούν επίσης μετά το τέλος της απεργίας» είπε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου ανέφερε ακόμη ότι «από τη σημερινή απεργία αναμένεται να επηρεαστούν περίπου δύο χιλιάδες επιβάτες και στα δύο αεροδρόμια».