Τρόμος επικράτησε σε παιδική χαρά, όταν αστυνομικοί που καταδίωκαν συμμορία ληστών άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν κατάδικο και έμπορο ναρκωτικών, του οποίου η δίκη κατέρρευσε έπειτα από συνομιλία που αποκαλύφθηκε ότι είχε διεξαχθεί ανάμεσα σε ενάγων και εναγόμενο μέσω Facebook.

 Τα παιδιά έντρομα από τις σκηνές «Άγριας Δύσης» που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους αναζήτησαν καταφύγιο έξω από την παιδική χαρά, ενώ άλλοι έφηβοι κρύφτηκαν μέσα σε μια πιτσαρία, την ώρα που οι αστυνομικοί αντήλλασσαν πυρά με τη συμμορία. Και όλα αυτά σε ένα μικρό χωριό, το Culcheth στο Cheshire.

 «Πρωταγωνιστής» της άγριας καταδίωξης ήταν ένας 35χρονος έμπορος ναρκωτικών, εν ονόματι Anthony Grainger, ο οποίος δέχτηκε μία σφαίρα στο στήθος από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί μάλιστα δεν έμειναν μόνο στην ανταλλαγή πυρών, αλλά προχώρησαν και στη ρίψη αερίων. Ετσι, φορούσαν προστατευτικές μάσκες, για να αποφύγουν τα χημικά και τα αέρια που είχαν καλύψει ασφυκτικά την ατμόσφαιρα.

 Δύο άντρες τέθηκαν υπό κράτηση έπειτα από το αιφνίδιο περιστατικό, το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία του Manchester, ήταν μια προσχεδιασμένη πράξη που προμήνυε ληστεία που επρόκειτο να διαπράξουν εκείνη τη νύχτα στο χωριό.

 Οι Αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν, εάν ο 35χρονος Grainger από τη Bolton ήταν οπλισμένος. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, είναι το πρώτο άτομο που σκοτώνεται στην περιοχή από τους αστυνομικούς έπειτα από το θάνατο του Mark Duggan στο βόρειο Λονδίνο που πυροδότησε ταραχές το περασμένο καλοκαίρι.

 Το περιστατικό αυτό που έλαβε τόπο το Σάββατο, συνέβη δύο εβδομάδες μετά από ληστεία που σημειώθηκε από συμμορία με μαχαίρια σε κατάστημα με βιολογικά τρόφιμα και τώρα ερευνάται ο συσχετισμός των δύο δράσεων από την Αστυνομία της Ανεξάρτητης Επιτροπής Παραπόνων (IPCC).

 Οι μάρτυρες περιγράφουν πώς ο τρόμος εξαπλώθηκε από τη μία έως την άλλη άκρη του χωριού και δε μπορούν να πιστέψουν πώς το σκηνικό από τη μία στιγμή στην άλλη μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

 Η 15χρονη Jessica Brown, λέει πως βρισκόταν με τους φίλους της στην πιτσαρία, όταν ένα ζευγάρι μπήκε μέσα και τους ζήτησε να σταθούν πάνω στον τοίχο,

 «Κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα τρεις ανθρώπους ντυμμένους στα μαύρα με μάσκες αεριού και άλλους ανθρώπους να τους κυνηγούν για να τους πιάσουν», λέει εμφανώς ταραγμένη.

 «Όταν βγήκαμε έξω μύριζες παντού στον αέρα χημικά. Μετά είδα ένα μαύρο βανάκι με τρεις ή τέσσερις ανθρώπους μέσα να οδεύουν προς το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Ένας από αυτούς κρεμιόταν έξω από το παράθυρο και άρχισε να πυροβολεί. Όλα έμοιαζαν με σκηνές από ταινία τρόμου. Ήταν απαίσια».

 Ο πατέρας της 15χρονης, Anthony, περιέγραψε το φόβο του για τους «Mad Men» που γυρνούσαν με τα όπλα ανά χείρας και πυροβολούσαν ασυστόλως.

 «Η πρώτη μου σκέψη ήταν πώς να προστατεύσω τα παιδιά. Κανείς δε θέλει το παιδί του να είναι έξω όταν τρελοί με όπλα στρέφουν την κάνη όπου βρουν».

 Η Jessica είπε ότι ένας μεγάλος αριθμός από τους φίλους της είχαν μαζευτεί στην παιδική χαρά στο Common Lane, ενώ πολλοί από αυτούς κρύφτηκαν στα γύρω καταστήματα για να καλυφθούν από τα πυρά.

 Το 2010 ο Grainger, είχε κατηγορηθεί ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα ναρκωτικών και μάλιστα δωροδοκούταν με ακριβά αυτοκίνητα, όπως μια BMW αξίας 20.000 λιρών Αγγλίας και άλλα, με αντάλλαγμα μυστικές πληροφορίες που κατείχε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook