Την περιοχή όπου αναμένεται να κατασκευαστεί το φράγμα Ασιτών-Πρινιά επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του για το έργο.

Η επίσκεψη αυτή έγινε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε προχθές στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του.

Μιλώντας στους προέδρους των τοπικών συμβουλίων Άνω και Κάτω Ασιτών, Πυργού , Αγίου Μύρωνα αλλά και στους πολλούς κατοίκους που βρέθηκαν στην περιοχή ο κ. Κουράκης επεσήμανε την τεράστια σημασία του φράγματος ως στρατηγικού εργαλείου και μοχλού ανάπτυξης μιας δυναμικής και εξαιρετικά εύφορης αγροτικής περιοχής της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. Σε δήλωσή του ο δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει δυναμικά την ένταξη του έργου και την κατασκευή του αφού θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή.
.
Το νέο φράγμα αναμένεται να κατασκευαστεί ανατολικά του Ψηλορείτη ξεκινώντας από τους πρόποδές του στην τοποθεσία Βαθιά. Το σημαντικό αυτό έργο θα λύσει τα προβλήματα άρδευσης μιας πολύ μεγάλης περιοχής αλλά λόγω της ποιότητας του νερού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ύδρευση. Μάλιστα ο κ. Κουράκης εντυπωσιάστηκε από την πολλές πηγές της περιοχής και επεσήμανε ότι το φράγμα θα βοηθήσει ώστε το νερό να μην χάνεται στη θάλασσα αλλά και να μην ξαναπαρουσιαστούν πλημμυρικά φαινόμενα στον Ξεροπόταμο.

Το Δήμαρχο Ηρακλείου συνόδευαν ο αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Μπολάκης ,ο πρώην δήμαρχος Γοργολαϊνι κ. Γιώργος Ματθαιάκης ,πρόεδροι τοπικών συμβουλίων ,πρώην πρόεδροι κοινοτήτων και κάτοικοι της περιοχής.

.