Μυνήματα αισιοδοξίας επεχείρησε να διοχετεύσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης στα εγκαίνια του εργοστασίου συσκευασίας βρώσιμης ελιάς της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσαράς.
Κατα την ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων ο κ.Σκανδαλίδης υπογράμμισε πως χωρίς την αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ή και κοινωνική ανάκαμψη.

Μάλιστα αναφερόμενος τόσο στην νέα , όσο και στην εν γένει δραστηριότητα της ΕΑΣ Μεσσαράς τόνισε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θέλει να στηρίζει αυτού του είδους τις Συνεταιριστικές Ενώσεις, δηλαδή εκείνες που στηρίζουν τους αγρότες με πρωτοβουλίες που τις καθιστούν \”ζωντανές\” σε αντίθεση με άλλες ενώσεις που είναι, όπως είπε, απλώς \”ταμπέλες\”.

Απο την πλευρά τους, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσαράς Μενέλαος Κουτσάκης και ο διευθυντής της Ένωσης Γιάννης Σταφιδάκης αναφέρθηκαν στα προβλήματα των αγροτπών της περιοχής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Σκανδαλίδης, την Δευτέρα (28/2) θα παραστεί, στις 11.00 το πρωί, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι θα συναντήσει τους επικεφαλής των ΕΑΣ και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων καθώς επίσης και βουλευτές του Ηρακλείου.

Στις 2 μμ θα παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Αγορά Εργασίας, Κατάρτιση, Δια Βίου Μάθηση & Απασχόληση», το οποίο επιμελήθηκαν ο αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Παπαδάκης και ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής κι Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μάνος Σπυριδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να προεδρεύσει σύσκεψης της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ με κύριο θέμα το νέο νομοσχέδιο για τις συνεταιριστικές οργανώσεις. Η σύσκεψη θα έχει παγκρήτιο χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, στο πολυχώρο της παλιάς Λαχαναγοράς του Δήμου Ηρακλείου, με θέμα «Αναδιάταξη του Συνεταιριστικού Κινήματος» και εισηγητή τον Κώστα Σκανδαλίδη. Όμως στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου δεν συμπεριλαμβάνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook