ΑΛΗΘΕΙΑ

Παρ’ όλο που οι χυμοί φρούτων είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, το όξινο περιεχόμενο τους, μπορεί να προκαλέσει διάβρωση της αδαμαντίνης των δοντιών, επιφέροντας μη αντιστρεπτές βλάβες στη στοματική σας υγεία.

Το στύψιμο και η πολτοποίηση των φρούτων έχει σαν αποτέλεσμα την απελευθέρωση των σακχάρων που περιέχουν, αυξάνοντας τον κίνδυνο διάβρωσης του σμάλτου σε σχέση με την κατανάλωση ολόκληρων φρούτων. Επιπλέον, ο χυμός με εσπεριδοειδή είναι πιο όξινοι από όλους.

Αν θέλετε να διαφυλάξετε την υγεία των δοντιών σας περιορίστε την κατανάλωση χυμών και προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα που συμβάλουν στην υγεία των ούλων, ενώ υπερτερούν σημαντικά στην ποσότητα φυτικών ινών που παρέχουν.

Έπειτα από την κατανάλωση φρούτων μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι νερό ή να καταναλώσετε λίγο τυρί ή κάποιο τρόφιμο με ασβέστιο, το οποίο εξουδετερώνει τα οξέα των φρούτων.

Παγωμένου Ελευθερία
Διαιτολόγος – διατροφολόγος
(Βιογραφικό σημείωμα)