«Υπό την πίεση των πιστωτών της, η Ελλάδα καλεί τις τουρκικές εταιρείες να καταθέσουν προσφορές για τα assets της που είναι προς πώληση, αξίας 50 δισ. ευρώ», αναφέρει δημοσίευμα της Hurriyet,  επικαλούμενο τις δηλώσεις του επικεφαλής της αρχής ιδιωτικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ, Πάνου Πρωτοψάλτη.

Μάλιστα στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «οι τιμές είναι φθηνές και η Ελλάδα καλωσορίζει τους Τούρκους επενδυτές».

Η Hurriyet επισημαίνει ότι οι ελληνικές αρχές βλέπουν την Τουρκία «ως δυνατή εναλλακτική λύση έναντι των δυτικών επενδυτών, για να αγοράσει κρατικά assets δισεκατομμυρίων ευρώ, ως μέρος του μεγάλου σχεδίου ιδιωτικοποίησης της χώρας που επιβάλλεται από τους πιστωτές».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι στο σχέδιο για πώληση περιλαμβάνονται λιμάνια, αεροδρόμια, ενεργειακά εργοστάσια, αυτοκινητόδρομοι και ενεργειακές εταιρείες.

«Το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση» δήλωσε ο κ. Πρωτοψάλτης στο περιθώριο συνάντησης με θέμα «Ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και Ευκαιρίες» στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία έλαβαν μέρος μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές και από τις δύο χώρες.

«Οι τουρκικές εταιρείες είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες να επενδύσουν στην Ελλάδα, καθώς τα assets που βρίσκονται προς πώληση είναι σε τιμές χαμηλότερες της αγοράς», είπε και πρόσθεσε ότι συνολικά 71.000 ιδιοκτησίες σε έκταση 3,4 εκατ. στρεμμάτων σε όλη τη χώρα «περιμένουν για επενδυτές από την Τουρκία, καθώς και από άλλες χώρες».

Ο κ. Πρωτοψάλτης εξέφρασε μάλιστα την βεβαιότητά του ότι δεν θα υπάρξουν εμπόδια κατά των Τούρκων επενδυτών που θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook