Tην προμήθεια ασφαλτομίγματος προϋπολογισμού 30.000 ευρώ αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Δήμαρχου κ. Σήφη Αναστασάκη προκειμένου να προχωρήσει στην αποκατάσταση των λακκουβών που έχουν δημιουργηθεί στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ιεράπετρας.

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων και Δημοτικών Καταστημάτων του δήμου Ιεράπετρας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ που αφορά την συντήρηση των παραπάνω υποδομών.

Επίσης, αποφασίστηκε η δημοπράτηση του έργου για τη βελτίωση του δημοτικού δρόμου προς τα Σχοινοκάψαλα με την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στο δρόμο Αγιά Φωτιά – Σχοινοκάψαλα στα σημεία όπου ο δρόμος έχει υποστεί καθιζήσεις. Το έργο έχει προϋπολογισμό 28.000 ευρώ.

Η επιτροπή προχώρησε και στην έγκριση δημοπράτησης του έργου κατασκευής πεζοδρομίων στον Κουτσουρά και αντικατάστασης περίφραξης στο Δημοτικό Στάδιο της περιοχής. 136.000 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του έργου και το αντικείμενο εργασιών αφορά την κατασκευή πεζοδρομίων στο τμήμα Κουτσουρά – Μακρύ Γιαλό στα σημεία όπου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια καθώς και στη δυτική έξοδο του Κουτσουρά προς το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών ενώ με το έργο θα αντικατασταθεί και τμήμα της περίφραξης στο δημοτικό στάδιο Κουτσουρά.

Τέλος, εγκρίθηκε η δημοπράτηση της μελέτης για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Ιεράπετρας. Πρόκειται για το υποέργο που αφορά την ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης για την αποκατάσταση του χώρου που όπως είναι γνωστό πρόκειται για το έργο που θα λύσει το πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων. Το συνολικό έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑ με προϋπολογισμό 2.600.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook