Προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκαν, όπως αναμένονταν,  οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία της 74χρονης Ελένης Πολιουδάκη στις 13 Ιανουαρίου.

Οι δύο δράστες, ένας 23χρονος Ρουμάνος και ένας 28χρονος από το Ρέθυμνο που ομολόγησαν την πράξη τους μόλις την περασμένη Τετάρτη, δύο μήνες περίπου μετά το άγριο φονικό και κάτω από τα αδιάσειστα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι αρχές, οδηγήθηκαν το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου για να απολογηθούν.

Γύρω στις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της απολογίας τους κατά τη διάρκεια της οποίας εξέθεσαν τα όσα έγιναν την μοιραία για την 74χρονη ημέρα.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί  συγγενείς και συγχωριανοί του θύματος, ωστόσο οι αρχές δεν τους άφησαν να προσεγγίσουν την είσοδο του μεγάρου για  να μην προκληθούν επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι το άγριο φονικό σημειώθηκε στις 13 Ιανουαρίου και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας η 74χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από συγγενικό της πρόσωπο που την επισκέφτηκε. Ο χώρος ήταν ανάστατος, τα χέρια και τα πόδια του θύματος ήταν δεμένα με μία μπλούζα, ενώ με μία άλλη μπλούζα της είχαν φιμώσει το στόμα.

Οπως έγινε γνωστό, τις ημέρες αυτές η 74χρονη έμενε μόνη στο σπίτι, καθώς ο σύζυγός της νοσηλεύονταν λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Το στοιχείο αυτό φαίνεται πως ήταν γνωστό στους δράστες της δολοφονίας, που μπήκαν στον σπίτι βέβαιοι για την παρουσία μόνο του θύματος και με σκοπό να διαπράξουν ληστεία.

Οι δύο νεαροί, όπως αποδείκτηκε, αφού βασάνισαν και φίμωσαν την 74χρονη την άφησαν αβοήθητη με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.