Σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι ο πρώην μεγάλος άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν αρνήθηκε πως είχε σχέσεις με πόρνες, ενώ παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε ένα «ανάρμοστο» λεξιλόγιο, αναφερόμενος σε νεαρές γυναίκες χρησιμοποιώντας τον όρο «υλικό».

Η γαλλική εφημερίδα ισχυρίζεται επίσης ότι μεγάλος αριθμός γραπτών μηνυμάτων μεταξύ του Στρος- Καν και ενός από τους φίλους του που οργάνωνε βραδιές ακολασίας, καθώς και άλλες μαρτυρίες διαψεύδουν την εκδοχή του DSK, επικαλούμενος την αφέλεια του.

«Θέλεις να έρθεις να ανακαλύψεις μια θαυμάσια πονηρή μπουάτ στη Μαδρίτη μαζί μου (καθώς και υλικό)», γράφει σε ένα φίλο του ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος κατηγορήθηκε την Δευτέρα για μαστροπεία στην λεγόμενη υπόθεση Κάρλτον (από το όνομα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στη Λιλ, στη βόρεια Γαλλία), έγκλημα που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως και είκοσι ετών και τρία εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο.

«Η λέξη υλικό υποδηλώνει ένα πρόσωπο γένους θηλυκού» παραδέχτηκε ενώπιον των αστυνομικών ο DSK κατά την κράτησή του στις 21 και 22 Φεβρουαρίου, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτός ο όρος είναι «ακατάλληλος και ανάρμοστος».

Όμως το πρώην φαβορί για τις προεδρικές του Απριλίου και του Μαΐου στη Γαλλία αρνείται οποιαδήποτε παραβίαση του νόμου, εκτιμώντας ότι ήταν «αφελής» επειδή δεν κατάλαβε ότι ήταν πόρνες οι νέες γυναίκες που του παρουσιάστηκαν για τις νύχτες ακολασίας.

Είπε ότι κατά τη διάρκεια εκείνων των βραδιών «δεν είχε ποτέ μια αναγκαστική ή επιβαλλόμενη σχέση».
Χαρακτήρισε λοιπόν «ψέμα», «σφάλμα» ή «πίεση» τις δηλώσεις μιας από τις πόρνες στη βελγική αστυνομία.

Η γυναίκα δήλωσε ότι αντιστάθηκε -μάταια- κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς που οργανώθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 στην Ουάσιγκτον, αλλά ένας φίλος του DSK την άρπαξε τότε από τους καρπούς του «για να την εμποδίσει να κουνηθεί».

Ο Στρος-Καν αρνήθηκε επίσης άλλες δηλώσεις αυτής της πόρνης, η οποία είπε ότι είχε ρωτήσει για τις «τιμές» μια από τις συναδέλφους της, γεγονός που συνιστούσε έμμεση αναγνώριση της δραστηριότητάς της.

Nα τεθεί στο συρτάρι η υπόθεση Ντιαλό ζητούν οι δικηγόροι του DSK

Η πρώτη ακρόαση για την αγωγή που ασκήθηκε από την καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν άρχισε σήμερα σε δικαστήριο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη.

Ούτε η κα Ντιαλό που κατηγορεί τον DSK για σεξουαλική επίθεση, ούτε ο κ. Στρος-Καν, ο οποίος αρνείται ότι την διέπραξε, ήταν παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου οι δικηγόροι του DSK υποστήριξαν οτι δεν μπορεί να διωχθεί στα αστικά δικαστήρια, επειδή κατά την αποψή τους απολάμβανε απόλυτης ασυλίας, ως επικεφαλής του ΔΝΤ όταν είχε τη σύντομη ερωτική σχέση με την κα Ντιαλό τον Μάιο.