Το μήνυμα για την ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ φέτος δεν ήταν απλά να σβήσουμε τα φώτα μας για μία μόνο ώρα! Το μήνυμα που πέρασε με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο είναι ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Νικολάου \”με αφορμή την εκδήλωση «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» εκφράσαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, περπατώντας στην πόλη του Αγίου Νικολάου με τα φαναράκια μας, την αγάπη που τρέφουμε για τον τόπο μας και ακόμα την αγωνία μας να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας και να προστατεύσουμε την παράδοσή μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τη φύσης μας και τόσα άλλα ευρηματικά μηνύματα που ακούστηκαν το βράδυ του Σάββατου 31 Μαρτίου 2012, τα οποία θα αποτελούν μηνύματα για την επόµενη µέρα που θα είναι µέρα συμμετοχής και δράσης.

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού πραγματοποίησαν την τελετή έναρξης και την τελετή Λήξης της «Λαμπαδηφορίας για τον Πλανήτη 2012» στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Νικολάου και στη Λίμνη αντίστοιχα.

\"\"

Ιδιαίτερα Μαγική ατμόσφαιρα δημιούργησαν με τους βαρκούλες τους και τις πολύχρωμες φωτοβολίδες που άναψαν οι ερασιτέχνες ψαράδες τόσο στο Λιμάνι όσο και στη Λίμνη σε όλη τη διάρκεια της Λαμπαδηφορίας.

Τα πολύχρωμα πανό που ζωγράφισαν οι μαθητές των σχολείων με συνθήματα για την προστασία της γης και του περιβάλλοντος αναρτήθηκαν στη Λίμνη όπου θα παραμείνουν για λίγες ημέρες για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

\"\"

Η επιτυχία της εκδήλωσης ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.

Οι αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Αφορδακός και κ. Μιχάλης Σγουρός και ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Γιώργος Ξένος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου για την προστασία του περιβάλλοντος και ευχαρίστησαν την Τροχαία, το Λιμεναρχείο, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Ταμείο και όλους τους φορείς και τους χορηγούς επικοινωνίας για την ενεργή συμμετοχή και βοήθειά τους:
τον ΠΑΟΔΑΝ, τις Δημοτικές Κοινότητες,τους μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου μας, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, τον ΠΟΚΑΝ, τους Πολιτιστικούς Σύλλόγους, το Σύλλογο Ερασιτεχνών ψαράδων Αγίου Νικολάου, τους «Νέους Νεάπολης» καθώς και άλλοι φορείς του δήμου μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και άλλοι φορείς της πόλης μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook