Την απάντηση για το πότε θα γίνουν εκλογές θα τη δώσω όταν επιστρέψω στην Αθήνα την Μεγάλη Εβδομάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ μετά τη συνάντησή του, στη Λευκωσία, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Πάντως την Πέμπτη, η δήλωση του πρωθυπουργού, μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, περί ολοκλήρωσης του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος μέχρι τις 20 Απριλίου, πυροδότησε σενάρια για μικρή μετάθεση των εκλογών.

Μέχρι τώρα, ήταν διάχυτη η εντύπωση ότι το ζήτημα θα έκλεινε το αργότερο έως την Μεγάλη Τρίτη ή Μεγάλη Τετάρτη, με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, η δήλωση του πρωθυπουργού ερμηνεύεται από κάποιους ως αναγγελία μικρής έστω καθυστέρησης των εκλογών πέραν της 6ης Μαΐου.

Σημειώνεται ότι  νωρίτερα την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, επανάφερε την 13η Μαΐου ως πιθανή ημερομηνία εκλογών, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η προσφυγή στις κάλπες να μην γίνουν την πρώτη Κυριακή του Μαΐου αλλά «λίγο αργότερα».

 «6 Μαΐου πιθανότατα θα προκηρυχθούν εκλογές και αν δεν είναι 6,  θα είναι λίγο αργότερα. Και αν είναι λίγο αργότερα, εν πάση  περιπτώσει Σάββατο κοντογιορτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννίτσης.