Για δεύτερη χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ εναλλακτικού τουρισμού στα Χανιά. Το τριήμερο 10, 11 και 12 Μαΐου το φεστιβάλ που αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επαγγελματίες του εναλλακτικού τουρισμού επιστρέφει στην Πλατεία Κατεχάκη στα Χανιά.

Συγκεκριμένα από την Παρασκευή και για τρεις μέρες θα στηθούν κιόσκια στο χώρο της πλατείας όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τους εκθέτες ενώ θα δωθεί μια ευκαιρία για δικτύωση.

Την Παρασκευή το Φεστιβάλ ξεκινάει με το φόρουμ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 μ.μ. στην αίθουσα του Θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης. Παράλληλα το ίδιο απόγευμα τις πύλες της ανοίγει η έκθεση εναλλακτικού τουρισμού, η οποία θα είναι κάθε απόγευμα ανοιχτή από τις 18:30 μ.μ. μέχρι τις 22:30.

Ακόμη στην έκθεση θα υπάρχει μια ειδική θεματική αφιερωμένοι στους 22 αγώνες δρόμους που γίνονται. σε όλη την Κρήτη καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και δυο σπέσιαλ events. Συγκεκριμένα το Σάββατο και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί δράση παραγωγής σαπουνιού από λάδι και στάχτυ ενώ στις 20:00 θα ακολουθήσει η δεύτερη δράση και θα μαγειρευτεί το παραδοσιακό φαγητό μελιτζάνες με χόνδρο.

Την Κυριακή στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί δράση οινογευσίας.

Στόχος αυτού του πρωτότυπου φεστιβάλ, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης «είναι να γίνει μια πρώτη προσπάθεια συγκέντρωσης των δεκάδων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίοι αναδεικνύουν τις ομορφιές της ενδοχώρας και τις αναλλακτικές δράσεις που προσφέρει ο τόπος μας και να γίνει μια διασύνδεση με τα καταλύματα ώστε να δοθεί μια συνολική εμπειρία στον επισκέπτη και να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Είναι μια γιορτή του εναλλακτικού τουρισμού που ενδυναμώνει τους μικρούς επιχειρηματίες»

Με τη σειρά του αντιδήμαρχος Τουρισμού Νεκτάριος Ψαρουδάκης υπογράμμισε «στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν 50 εκθέτες και όλοι μαζί θα μπορέσουν να μοιραστούν τις εμπειρίες. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να κατανοήσουν ότι η Κρήτη προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων. Το πρώτο πράγμα που αντιληφθήκαμε από το περυσινό φεστιβάλ ήταν η δικτύωση ανάμεσα στους επαγγελματίες, τους φορείς και τους ιδιώτες. Πολλές εναλλακτικές εμπεριίες που προσφέρει ο τόπος μας δεν τις γνώριζαν και δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για δικτύωση. Επιθυμία και εδώ στα Χανιά και στην Κρήτη είναι η ανάπτυξη ενός μοντέλου τουρισμού όλο τον χρόνο και μέσα από το φεστιβάλ αυτό αναδεικνύεται αυτή ανάπτυξη καθώς οι ενέργειες που μπορεί να κάνει ένας επισκέπτης στα Χανιά δεν. αφορούν μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το έτος» .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook