Σε έκτακτη συνέλευση για τον σχεδιασμό ενόψει εκλογών προσέρχονται το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο Ηράκλειο τα μέλη του ΕΠΑΜ – Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Κόμμα που δημιούργησε ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης). Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι ο απολογισμός του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος, που ολοκληρώθηκε στις 8 Απριλίου στην Αθήνα και φυσικά το ανοιχτό θέμα των συνεργασιών ενόψει και της εκλογικής μάχης της 6ης Μαΐου. Μέχρι πρότινος πληροφορίες έφερναν το ΕΠΑΜ κοντά σε συμφωνία κοινής εκλογικής καθόδου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ενώ στελέχη του ΕΠΑΜ στο Ηράκλειο αναφέρουν πως υπάρχει ανοιχτή συζήτηση και με τον Σύριζα.

Επισήμως και κεντρικά πάντως, δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση ενώ σε σχετική ερώτηση του Flashnews.gr τα στελέχη του ΕΠΑΜ στο Ηράκλειο παραπέμπουν στην ανακοίνωση του συνεδρίου σχετικά με το θέμα των συμμαχιών.

Στο κείμενο αυτό (με ημερομηνία 8/4/2012) μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Η πολιτική συμμαχιών είναι για το Ε.ΠΑ.Μ. ζήτημα αρχών. Επιδίωξη του Μετώπου είναι η ενότητα ολόκληρου του λαού, βάση του είναι η ενότητα του κόσμου της εργασίας, του κόσμου που ζει πρωτίστως από την δουλειά του. Στόχος μας η ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος και των δωσίλογων που μας κυβερνούν.

Για αυτό προτείνουμε :
Α. Την ακύρωση των δανειακών συμβάσεων, μνημονίων και των νόμων που έχουν δέσει τον λαό μας χειροπόδαρα και έχουν καταλύσει την Εθνική μας Ανεξαρτησία.
Β. Την επιβολή της τιμωρίας των ενόχων, όσων οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.
Γ. Τη μη αναγνώριση και μονομερή διαγραφή του παράνομου χρέους.
Δ. Άμεσα μέτρα εκδημοκρατισμού της πολιτικής και κοινωνική ζωής (καθιέρωση απλής αναλογικής, αποκατάσταση και διεύρυνση πολιτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση αντιδραστικών νόμων κτλ.
Ε. Δημοψήφισμα για τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες και την ανάγκη εξόδου από την Ευρωζώνη.

Σε συνάρτηση με τα παραπάνω, οι πολιτικές επαφές συμμαχιών με ηγεσίες άλλων πολιτικών δυνάμεων μπορούν να γίνουν μόνο στη βάση ότι οι δυνάμεις αυτές είναι ρητά αντιμνημονιακές. Αυτό σημαίνει ότι οι ηγεσίες των φορέων αυτών δεν έχουν εμπλακεί ούτε άμεσα ούτε έμμεσα με την υπογραφή συμβάσεων, αποφάσεων, νομοθετημάτων που συνδέονται με το κατοχικό καθεστώς και τις διεθνείς δεσμεύσεις τους. Κανένας άλλος διαχωρισμός δεν μπορεί να τίθεται από μέρους μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook