Στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων έκλεισε η τιμή του χρυσού σε ευθυγράμμιση με τη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ και εν μέσω πεποιθήσεων πως η φυσική ζήτηση για το μέταλλο υποχωρεί.
Η άνοδος του δολαρίου έναντι των περισσότερων ανταγωνιστών του καθώς και τα πρακτικά της Τράπεζας της Αγγλίας που διέψευσαν τις ελπίδες για περισσότερη ποσοτική χαλάρωση στη χώρα \”συνομώτησαν\” επίσης για να κρατήσουν την τιμή του χρυσού χαμηλότερα.

Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου, έχασε 11,50 δολάρια ή 0,7%, κλείνοντας στα 1.639,60 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με τις απώλειες να διευρύνονται όσο πλησίαζε η λήξη των συναλλαγών.

\”Η αγορά δεν φαίνεται να έχει μεγάλη στήριξη από τη φυσική ζήτηση, το ενδιαφέρον για χρυσό στη φυσική του μορφή μοιάζει υποτονικό\”, σχολιάζει ο Stephen Platt, αναλυτής της Archer Financial.

Η τιμή μπορεί να πιέζεται λόγω της απουσίας ενδιαφέροντος από τους φυσικούς παίχτες ή επενδυτές ωστόσο ο κίνδυνος καθοδικής απόκλισης είναι περιορισμένος, ανέφεραν από την πλευρά τους οι αναλυτές της VTB Capital.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook