Η πρώτη σειρά των ομιλιών για ένα σημαντικό θέμα για την περιοχή της Μεσαράς,  που αφορά στους υδάτινους πόρους της Μεσαράς – Κεντρικής Κρήτης, και τη διαχρονική διαχείρισή τους, θα γίνει αύριο Κυριακή 29 Απριλίου στις 11 το πρωί στο αμφιθέατρο του Κέντρου Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας.

Ο δρ Υδρογεωλόγος κ. Ηρακλής Μπουλουκάκης, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “Νερό – Βιώσιμη διαχείριση υπό το φως της κλιματικής αλλαγής. Εφαρμογή της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ. Εργαλεία παρακολούθησης”.

Οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ ΜΕΣΑΡΑΣ κ.κ. Μ. Σταυρουλάκης, Γ. Χαλκιαδάκης, Π. Αναστασάκης, Ι. Καινουργιάκης, θα αναλύσουν το Θέμα: “Τρόποι λειτουργίας και διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού Μεσαρας από τις ΤΟΕΒ. Οι έως σήμερα εμπειρίες και αντίστοιχα αποτελέσματα”.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Να σημειωθεί ότι στο χώρο του αμφιθεάτρου εκτίθενται και χάρτες, φωτογραφίες και σχέδια του υδάτινου δυναμικού της Κεντρικής Κρήτης και των σωζόμενων αντίστοιχων μνημείων διαχρονικής διαχείρισής του ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ανάλογη ενημέρωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook