Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχτηκαν τα επιτελεία των κομμάτων της αριστεράς τα αποτελέσματα των exit polls, τα οποία επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη της Αλέκας Παπαρήγα ότι επίκειται δελτίο… θυέλλης.
Ο Συνασπισμός φαίνεται ότι εκτινάσσεται σε ποσοστό γύρω στο 20% θυμίζοντας… τυφώνα και επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη του Αλέξη Τσίπρα ότι το κόμμα του θα λάβει διερευνητική εντολή.

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι ο μεγάλος νικητής των σημερινών εκλογών.
Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας τα ποσοστά των μετρήσεων που εμφανίζουν το ΣΥΡΙΖΑ με δυναμική να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα επισημαίνουν ότι πρόκειται για \”πάρα πολύ σημαντικό βήμα\”. Επαναλαμβάνουν ότι θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν αυτό το οποίο δεσμεύτηκαν προεκλογικά, δηλαδή να σχηματίσουν αριστερή κυβέρνηση και να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για την απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο.

Στα κεντρικά γραφεία του Συνασπισμού στην πλατεία Κουμουνδούρου και στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί ενθουσιασμός.
 
Στελέχη του κόμματος σημειώνουν ότι η επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η πρόταση του κόμματος για κυβέρνηση της αριστεράς βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης. \”Με τον τρόπο αυτό ακυρώθηκε το επιχείρημα ότι η ψήφος στα κόμματα της αριστεράς θα προκαλέσει ακυβερνησία\”, τονίζει στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα.
 
Η εκτίμηση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τελικώς το κόμμα θα αναδειχθεί δεύτερη δύναμη.
Τα τελευταία λεπτά κυκλοφορούν φήμες ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτη δύναμη ενδέχεται να μην λάβει το bonus των 50 εδρών που σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο δικαιούται η πρώτη δύναμη. Σε αυτή την περίπτωση, συνεργάτες του κ. Τσίπρα δηλώνουν ότι θα αντιδράσουν και δεν θα επιτρέψουν να αφαιρεθούν από το κόμμα οι 50 έδρες. Αυτό, επισημαίνουμε ξανά, μόνο στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπεράσει τη ΝΔ και αναδειχθεί πρώτη δύναμη.

\"\"

 
Στο ΚΚΕ δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως για τα ποσοστά που φαίνεται να συγκεντρώνουν τα κόμματα βάση των exit polls. Υπογραμμίζουν ότι επίσημες δηλώσεις θα γίνουν αφού υπάρξει ασφαλής εικόνα για την ισορροπία των δυνάμεων ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα.
 
Εκτιμάται ωστόσο ότι η ηγεσία του ΚΚΕ είναι προβληματισμένη από την εκτίναξη των ποσοστών του προαιώνιου… εχθρού, του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δηλαδή, που ενδέχεται να καταλάβει διπλάσιο ποσοστό απ\’ αυτό που θα συγκεντρώσει το Κομμουνιστικό Κόμμα.
 
Το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, η Αλέκα Παπαρήγα επιχείρησε να αποτρέψει τους αριστερούς ψηφοφόρους από το να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας σαν παγίδα το επιχείρημα ότι δήθεν \”υπάρχουν καλοί διαπραγματευτές για την ΕΕ και τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ\”.
 
Στη Δημοκρατική Αριστερά υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι το κόμμα, μόλις λίγους μήνες από την ίδρυσή του, θα μπει στην επόμενη Βουλή. Οι συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη εκτιμούν ότι το ποσοστό της Δημ.Αρ. θα είναι ανάμεσα στο 6,5 με 7%.
Θεωρούν ότι παρά τα καλά μηνύματα για τη Δημοκρατική Αριστερά η επόμενη μέρα για τη χώρα θα είναι πολύ δύσκολη. \”Δεν φαίνεται λύση αν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά\”, τονίζει συνεργάτης του κ. Κουβέλη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook