Μετά την αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης και παρεμβάσεις άλλων Βουλευτών, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κο. Χρήστο Παπουτσή, μεταφέροντας τις ανησυχίες του προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης για την προστασία των θαλασσίων συνόρων της Νότιας Κρήτης και γενικότερα της χώρας και τους κινδύνους που εγκυμονούν από την υπάρχουσα κατάσταση σήμερα, το Υπουργείο ετέθη άμεσα σε κινητικότητα προβαίνοντας σε διερεύνηση του θέματος.

Παράλληλα το Υπουργείο κινητοποιήθηκε για την επαναφορά σε επιχειρησιακή ετοιμότητα των πλωτών του ΛΣ Νοτίου Κρήτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μ. Δαφέρμος είχε αναφέρει ότι κανένα πλωτό επιχειρησιακό μέσο του Λιμενικού Σώματος στα νότια του νησιού για τον εντοπισμό και την αποτροπή της εισόδου λαθρομεταναστών δεν περιπολεί στα θαλάσσια μας ύδατα. Όλα είναι ακινητοποιημένα, λόγω βλαβών εδώ κι αρκετό καιρό, παρά το ότι θα μπορούσαν να επισκευαστούν μέσα σε λίγες μονάχα ημέρες. «Δυστυχώς η πολιτεία έχει αφήσει τη νότια Κρήτη και τα νότια σύνορά μας ανοχύρωτα» τονίζει.

Σημειώνεται ότι ο κ.Παρασύρης είχε επισημάνει στην αναφορά του ότι η Νότια Κρήτη παραμένει αφύλακτη μπροστά στην απειλή νέου κύματος λαθρομεταναστών σε μία περίοδο ιδιαίτερα ευνοϊκή για την προαγωγή του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο αραβικό κόσμο και στην Βόρεια Αφρική.

Κατόπιν της παρακλήσεως του κ. Παρασύρη αλλά και άλλων συναδέλφων του προς τον Υπουργό «να πράξει τα δέοντα ώστε να οχυρωθεί η Κρήτη και κατά επέκταση όλη η Ελλάδα από ένα φαινόμενο που ενδέχεται να λάβει ανεξέλεγκτες και οδυνηρές διαστάσεις το επόμενο διάστημα , θέτοντας μεγάλα και δυσεπίλυτα διλήμματα σε μια περίοδο που η χώρα και οι πολίτες της ήδη αναγκάζονται να κάνουν μεγάλες θυσίες για να ανταποκριθούν στις επιταγές των καιρών» , ο Υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook