Το πέναλτι που… εφηύρε ο διαιτητής Γιαννόπουλος στον αγώνα του Α.Ο. Χανιά με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, προκάλεσε την οργή των ιθυνόντων της χανιώτικης ομάδας, που εξέδωσε για τρίτη φορά φέτος ανακοίνωση διαμαρτυρίας για διαιτητικές αποφάσεις, αφού είχαν προηγηθεί αυτές με τον Απόλλωνα για τον α\’ γύρο, όπου ήταν διαιτητής ο Τζοβάρας, και με τη Γλυφάδα, όπου ρέφερι ήταν ο Μάγειρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΟΧ που εστάλη στην ΚΕΔ/ΕΠΟ και κοινοποιήθηκε στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και στο Σύνδεσμο Διαιτητών Αρκαδίας:

\”Κύριε πρόεδρε

Η φετινή εικόνα του Α.Ο. ΧΑΝΙΑ, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων, είναι, κατά γενική παραδοχή, παράδειγμα προς μίμηση, μπορείτε άλλωστε να το διαπιστώσετε άμεσα, επικοινωνώντας με τους καθ’ ύλην αρμόδιους, ειδικά δε με τους διαιτητές που έχουν διευθύνει τους αγώνες της ομάδας μας. Όμως, όπως δυστυχώς αποδεικνύεται στην πράξη, την καλή μας διάθεση και τις αγνές προθέσεις μας, ορισμένοι τις έχουν εκλάβει ως αδυναμία.

Σειρά προκλητικών διαιτητικών λαθών, δημιουργούν πλέον την εντύπωση ότι έχει στοχοποιηθεί το ποδοσφαιρικό συγκρότημα που: 1) έχει τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα 2) παράσχει φιλοξενία σε όλους τους αντιπάλους 3) έχει δεχθεί μία μόλις κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη).

Ειλικρινά, θέλουμε να είμαστε καλοπροαίρετοι αλλά πώς, αφού για τρίτη φορά φέτος αναγκαζόμαστε να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας για την διαιτησία που στάθηκε ξανά εμπόδιο για να φθάσουμε σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα που πανθομολογούμενα δικαιούμαστε και συγκεκριμένα την Κυριακή 13/05/2012 στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο της Ριζούπολης. Στην αναμέτρηση αυτή, ο Γιαννόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας, ζήλεψε προφανώς την δόξα των αλήστου μνήμης Τζοβάρα (Συνδέσμου Φωκίδας) και Μάγειρα (Συνδέσμου Ευβοίας) οι οποίοι στους αγώνες του α’ γύρου με τον Απόλλωνα και την Γλυφάδα αντίστοιχα στα Χανιά, είχαν υποχρεώσει ετσιθελικά τον Α.Ο. ΧΑΝΙΑ σε απώλεια 5 βαθμών και απ’ ότι διαπιστώσαμε αργότερα, ο μεν Τζοβάρας δεν τιμωρήθηκε, ο δε Μάγειρας μετά την πάροδο λίγων εβδομάδων επανήλθε και σφυρίζει πλέον αγώνες. Προφανώς κύριε πρόεδρε, η Κ.Ε.Δ. και οι παρατηρητές διαιτησίας έκριναν – δικαίωμά τους ασφαλώς – ότι οι εν λόγω διαιτητές ήταν σωστοί στα καθήκοντά τους και στην συμπεριφορά τους και το αναφέρουμε αυτό ενθυμούμενοι τον προκλητικότατο Τζοβάρα και τον Μάγειρα που χρέωσε στο εξοδολόγιο μετακίνηση με ταξί ενώ είχε ενοικιαστικό αυτοκίνητο… Ψιλά γράμματα ίσως αλλά για να μην ξεχνιόμαστε…

Επί του προκειμένου, στον αγώνα με τον Απόλλωνα, ο Γιαννόπουλος, σε ένα χρονικό διάστημα που ο Α.Ο. ΧΑΝΙΑ έκανε εξαιρετική εμφάνιση και ήταν ζήτημα χρόνου το γκολ, ανακάλυψε πέναλτι – από το οποίο επιτεύχθηκε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων –  όταν ο τερματοφύλακας της ομάδας μας Καλογεράκης έδιωξε καθαρά την μπάλα με τα χέρια προ αντίπαλου επιθετικού όπως φαίνεται και στο video του αγώνα, προκαλώντας γέλια ακόμα και στους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας. Ερωτώμενος δε, γιατί άργησε χαρακτηριστικά να το καταλογίσει (σε συνεργασία με τον α’ βοηθό Γκριτζέπη)  απάντησε ότι «σκεφτόμουνα αν έπρεπε να δείξω κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα» Μα μόνο στον τερματοφύλακα, ερωτάμε εμείς; Και άλλοι τρεις τουλάχιστον ποδοσφαιριστές του Α.Ο. ΧΑΝΙΑ που ήταν σε κοντινή απόσταση όταν καταλόγισε χωρίς ίχνος τύψεων το ψεύτικο πέναλτι, έπρεπε να αποβληθούν. Έτσι, για παραδειγματική τιμωρία…

Λίγα λεπτά αργότερα σε σουτ ποδοσφαιριστή της ομάδας μας ο αντίπαλος τερματοφύλακας υποχρεώθηκε σε μία εντυπωσιακή επέμβαση παραχωρώντας κόρνερ που είδε όλο το γήπεδο εκτός από τον Γιαννόπουλο. Μετά το τέλος του αγώνα και ενώ ο διαιτητής κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, παράγοντας της ομάδας μας, του είπε «είσαι ευχαριστημένος που έδωσες αυτό το πέναλτι;» Ο Γιαννόπουλος με ύφος χιλίων καρδιναλίων απάντησε «φυσικά και είμαι ευχαριστημένος» ενώ συνέχισε προκλητικότατος και είρωνας «από πού είδατε το παιχνίδι, ήσασταν στο γήπεδο ή από την τηλεόραση;»

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν καμαρώνει η Ελληνική Διαιτησία και το ταλαιπωρημένο το ποδόσφαιρό μας, τους Γιαννόπουλους, τους Τζοβάρες και τους Μάγειρες. Σε κάθε περίπτωση, σας επισημαίνουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν άλλο σαν κι αυτούς, να ασελγήσει σε βάρος του Α.Ο. ΧΑΝΙΑ.

Είναι απαράδεκτο, κατάφωρα άδικο και σκανδαλώδες, η ομάδα μας να αποδίδει εντός και εκτός έδρας (σύμφωνα με τις δηλώσεις των αντίπαλων προπονητών) ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας, χωρίς σκοπιμότητες και βρώμικες μεθόδους και αντί να διεκδικεί, με βάση τη αγωνιστική της αξία, την άνοδο στην Football League, να παλεύει για την παραμονή της.

Αξιώνουμε λοιπόν, αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή και ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, να αναλάβετε ως κορυφαίο διαιτητικό θεσμικό όργανο τις ευθύνες σας και να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε, έστω και αργά, να έχουμε δίκαιη και αντικειμενική αντιμετώπιση. Ως αρμόδια αρχή, πρέπει να γνωρίζετε ότι ύστερα από όλα αυτά, τα Χανιά «βράζουν» και ο τόπος μας δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί μεθοδεύσεις σε βάρος του ιστορικού ποδοσφαιρικού εκπροσώπου του.

 

ΥΓ1: Αν και στις περιπτώσεις των Τζοβάρα και Μάγειρα, σας είχαμε στείλει τα σχετικά dvd με τις επίμαχες φάσεις, δυστυχώς απ’ ότι διαπιστώσαμε, ουδόλως ελήφθησαν υπ’ όψη στις αποφάσεις σας. Παρά ταύτα, για την ολοκληρωμένη αξιολόγηση της επίμαχης περίπτωσης, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε την φάση του πέναλτι από sites του διαδικτύου όπως π.χ. το www.apollon1891.gr για να θαυμάσετε την….απονομή δικαιοσύνης από τον άνθρωπο που κόμπαζε ότι ήταν ευχαριστημένος (!!!) που καταλόγισε το κάλπικο πέναλτι, κατά συνέπεια ευχαριστημένος και από την ήττα της ομάδας μας.

Ο Α.Ο. ΧΑΝΙΑ πιστεύει ότι τέτοιοι διαιτητές πρέπει να μένουν σπίτι τους.

Αν εσείς παρ’ ελπίδα κρίνετε ότι πρέπει να τον διατηρήσετε στους πίνακες, κάντε μας την χάρη τουλάχιστον να μην τον ορίσετε ποτέ ξανά σε παιχνίδι του Α.Ο. ΧΑΝΙΑ.

ΥΓ2: Τέλος, ως προς το νηφάλιο και αντικειμενικό των προσεγγίσεών μας, σας παραπέμπουμε στις επίσημες συγχαρητήριες ανακοινώσεις που σας έχουμε αποστείλει την φετινή περίοδο για διαιτητές αγώνων στους οποίους η ομάδα μας ηττήθηκε ή έφερε ισοπαλίες…

 

Για το Δ.Σ. της ΠΑΕ Α.Ο. ΧΑΝΙΑ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook